NRK Meny
Normal

Sporingsapp førte politiet til innbruddstyv

Familien lå og sov mens innbruddstyven tok seg inn i huset. Nå er han pågrepet takket være et sporingsprogram på et nettbrett.

Det var natt til tirsdag at noen brøt seg inn i et hus i Sandefjord mens familien lå og sov. Personen politiet mistenker står bak, stjal blant annet et nettbrett – noe som førte politiet til ham.

Nettbrettet hadde et sporingsprogram, og på den måten var det hele tiden klart hvor det befant seg.

– Fornærmede kunne hele tiden gi oss posisjonen på hvor produktet var. Da vi fant det, visste vi hvem som kunne mistenkes.

Det sier operasjonsleder Marius Knudsen ved Vestfold politidistrikt til NRK.no.

– En skremmende opplevelse

Tyvgodset var gjemt i en bolig i nærheten og mistenkte hadde gått videre mot Sandefjord sentrum. Der ble han pågrepet tirsdag morgen.

– Sporingsprogrammet var uten tvil viktig for å finne godset, og da ledet det oss videre til han som ble pågrepet, sier Knudsen.

– Hva tenker du om at familien lå og sov mens mannen tok seg inn?

– Det er helt klart en skremmende opplevelse å oppdage at noen har vært inne mens de har sovet. Vi forstår at det er en ekkel opplevelse og det er klart at politiet ser alvorlig på det.

Mannen som er pågrepet, er en såkalt kjenning av politiet i Vestfold. Han ble satt i arresten i Tønsberg og skal avhøres av politiet.