Spiller live i stua

Bandet Ila Auto inviterer seg selv hjem til folk for å spille inn video.

Ila Auto

Ila Auto går nye veier når de skal presentere nytt materiale

Foto: handout / K&U

Bluegrassbandet Ila Auto med medlemmer fra Vestfold og Oslo tar nye metoder i bruk for å nå ut med musikken sin. På gruppas Facebook-side skriver de at de ønsker å komme hjem til folk, holde konsert der og bruke den til en ny musikkvideo.

– Vi vurderte først om vi skulle lage en flashy video, men så tenkte vi at den blir jo bare liggende på Youtube sammen med mange andre flashy videoer. Så tenkte vi at vi heller ville gjøre det vi pleier å gjøre når vi reiser rundt og speller for folk.

Det sier vokalist og gitarist Matias Hilmar Iversen. Han forklarer at ideen til hjemme i stua-konsert kom etter en tur i Danmark.

– Vi var på en musikkfestival der, og da ble vi spurt om vi ville spille akustisk på en studentfestival i en park i Aarhus. Det viste seg at det var 15 000 studenter der. Vi måtte spille for dem nærmest 20 og 20 av gangen.

Mange henvendelser

Gutta tok utgangspunkt i opplevelsen fra Danmark. Og med det som bakgrunn stilte de på Facebook rett og slett spørsmålet "Kan vi komme hjem til deg på lørdag, ta med et kamera og rett og slett lage denne videoen?"

Det slo godt an. Dagen etter at dette ble lagt ut har det kommet inn mellom 40 og 50 henvendelser.

– Så nå må vi svare og sortere og se hva vi får til innenfor én dag.

Musikk til arbeidet

Det er mange typer henvendelser som har kommet inn. Noen av dem bor for langt unna, for dette må skje i eller i umiddelbar nærhet til Oslo. Men Iversen trekker fram et par henvendelser som han har sans for.

– Ei jente har invitert oss til å komme og spille mens hun og samboeren setter opp et Ikea-skap lørdag ettermiddag. De ønsker vel at vi skal bidra til litt god stemning i en litt vanskelig situasjon.

Musikkens kraft

Gruppa har også fått invitasjon til å spille under en middag der et par har invitert noen andre som de gjerne vil skal finne tonen.

– Vi skal vel virke som en slags katalysator ...? Det virker i alle fall som at folk har stor tro på kraften i musikken!