NRK Meny
Normal

Briskeby spiller inn musikkvideo på sperret E18

Briskeby gjør comeback med musikkvideo fra E18 forbi Holmestrand.

Briskeby

Ti år etter forrige plate gjør Briskeby comeback.

Foto: Tor Richardsen / Scanpix

Kollapsen av Skjeggestadbrua på E18 medfører ulemper for mange. Bandet Briskeby drar imidlertid nytte av uhellet og får mulighet til å lage en musikkvideo de ellers aldri ville fått til.

De har nemlig fått tillatelse fra Statens vegvesen til å spille inn musikkvideoen til comeback-låten «Rookie Mistakes» langs den sperrede veien.

– Verdens dyreste

– Vegvesenet har vært så hyggelige å låne oss litt av veien til musikkvideoinnspilling. Vi tenker på det som verdens dyreste musikkvideoinnspilling, sier trommeslager Claus Heiberg Larsen og ler.

Etter ti års pause fikk bandet forespørsel om å spille sammen på Stavernfestivalen for halvannet år siden. Der ble grunnlaget for comebacket lagt.

– Det var så gøy at vi bestemte oss for at vi ville gjøre mer av det, sier Lise Karlsnes.

– Det morsomste ved å spille der var å se at musikken har overlevd oss. Den blir fortsatt spilt mye og det er veldig gøy å se hvilket forhold folk har til musikken, legger Heiberg-Larsen til.

Konserter i sommer

I løpet av sommeren står Briskeby på scener over hele landet, blant annet under OverOslo, Trollrock og på Bakgården i Harstad. Mandag slapp de singelen «Rookie Mistakes».

Har Briskeby forandret seg siden sist?

– Jeg vil si det er ganske likt. Det er akkurat som om pauseknappen har ulmet siden sist, og at vi nå har trykket på play. De som likte Briskeby før tror jeg kommer til å like det de får høre fremover også. Dette er en klassisk Briskeby-låt, sier Karlsnes.