NRK Meny
Normal

Sønn (29) døde i hyttebrann

En mor ble alvorlig skadd i en hyttebrann i Sande i Vestfold lørdag. Sønnen hennes er bekreftet omkommet.

Hyttebrann Sande

29-åringen døde etter å ha pustet inn røyk under hyttebrannen i Sande i Vestfold lørdag morgen.

Foto: Christoffer Knutsen / Presse30.no

– Jeg kan bekrefte at moren fortsatt er på sykehus og at sønnen døde. Pårørende er varslet, sier operasjonsleder ved Søndre Buskerud politidistrikt Hans Christian Gundesø til NRK lørdag kveld.

Både mor og sønn hadde pustet inn giftig røyk fra brannen.

- Sykehuset har fått kontakt med moren, hun er i såpass form at hun kan snakke med politiet. Hun er stabil og utenfor livsfare, sier operasjonslederen til Dagbladet.

Mannen ble fløyet i luftambulanse til sykehuset etter brannen, mens moren ble kjørt i ambulanse til sykehus i Drammen med alvorlige skader. De to ble funnet i hytta da nødetatene kom til stedet i 08-tiden lørdag morgen.

– Fått i seg mye røyk

Kvinnen kom seg ut av hytta ved egen hjelp, mens brannmannskaper
måtte hente ut mannen da de ankom stedet.

– De har trolig fått i seg masse røyk før de ble funnet. Det er kun snakk om røykskader, og ikke brannskader, sier operasjonsleder Erik Gunnerød i Søndre Buskerud politidistrikt.

Det var en hyttenabo som varslet om brannen ved 8-tiden. Søndre Buskerud politidistrikt opplyser at det sannsynligvis har vært en ulmebrann i hytta.

Politiet har ingen ny informasjon når det gjelder årsaken til brannen. Brannstedet vil bli undersøkt av politiets teknikere i morgen eller mandag