Soldat i Horten skjøt seg selv i låret

En vaktsoldat på Vealøs leir i Horten skjøt seg selv i låret ved et uhell torsdag morgen, opplyser politiet.

Soldaten ble tatt hånd om av helsevesenet og det skal etter omstendighetene gå bra med ham.

Operasjonsleder Tore Grindem i Sør-Øst politidistrikt opplyser at de ble varslet om hendelsen av AMK klokken 07.23 torsdag morgen.

– Helsevesenet meldte at det hadde vært en skyteulykke på Vealøs. Vi har vært der og det kan se ut som om det er et vådeskudd, en vaktsoldat som skjøt seg selv i låret. Han er under behandling av helsevesenet, men det ser ut til å gå greit slik vi kjenner til saken nå, sier han til NRK like før klokken 08.30.

Ukjent hendelsesforløp

Grindem sier videre at politiet foreløpig ikke kjenner til hendelsesforløpet, men opplyser at soldaten var alene da hendelsen skjedde.

Saken etterforskes videre som en arbeidsulykke.

– Vi samarbeider nært med Forsvaret her. Vi kommer også til å involvere Arbeidstilsynet. De vurderer om dette er en sak for dem, men vi kommer til å etterforske dette og se hva som ligger i det, sier Grindem.

– Men så langt vi kjenner til saken nå, ser det ut til å kunne være et uhell, fortsetter han.

I 12.30-tiden torsdag opplyser Frank Sølvsberg, oberstløytnant og pressevakt i Forsvaret, til NRK at soldaten er lettere skadd, og at tilstanden er stabil. Soldatens pårørende er varslet.

– Vi støtter politiet i deres undersøkelser. Ved behov støtter vi militærpolitiet hvis politiet ønsker det. Som alltid ved personskader, iverksetter vi også en rutinemessig undersøkelse av saken selv, sier han.