NRK Meny
Normal

Søkte etter ulv i skiløypene

– At løypekjøringa og ulvesporinga skulle skje samtidig var litt uheldig, sier Ole Wiik, styreleder i Vindfjellsamarbeidet.

Vindfjell

I Vindfjelltraktene er det gjort forsøk på å spore ulv i skiløypene. Foto: Ole Wiik

Med 40 centimeter nysnø er skientusiaster mer enn klare for at det skal preppes løyper i det populære skiområdet i Lardal.

En svensk ulv som har gjort skader i Telemark vandrer i området, og det er gjort forsøk på å finne sporene etter den. Det var Østlands-Posten som først omtalte saken.

Les også:

Må avklare situasjonen

Styreleder for Vindfjellsamarbeidet forklarer at de uansett ikke hadde tenkt til å kjøre opp løyper før på lørdag, men at de først ble bedt om å avvente situasjonen på grunn av ulvesporingen.

Mye snø

MYE SNØ: Det er målt 40 centimeter med nysnø i Vindfjellområdet. Foto: Ole Wiik

– Etter en hittil snøfattig vinter er vi overmodne for å kjøre opp løyper her, men vi har altså måttet avvente på grunn av ulvesporingen, forteller Ole Wiik.

Ulven er på vandring fra Sverige og skal være på vei ned til Agder, ifølge Fritzøe Skoger.

– Men nå har det kommer så mye snø at de må fortsette med snøscooter eller truger dersom de skal lete etter ulvesporene, sier Wiik.

Får klarsignal

Knappe fem minutter etter at røret er lagt på tar Wiik kontakt igjen, denne gangen med gode nyheter.

– Nå har jeg nettopp snakket med Fritzøe Skoger om at vi får klarsignal for å kjøre opp løyper til helgen dersom været tillater det, jubler Wiik.

Han kan ikke garantere for at det blir løyper, men satser på at værmeldingene holder det de lover.

– Det er meldt kaldere, så forhåpentligvis vil det ordne seg.