Søker bleieskiftarbeider

Horten kommune søker etter en førskolelærer, men i stillingsannonsen står det at de søker en bleieskiftarbeider.

Utdanningsforbundet i Vestfold reagerer kraftig på Horten kommunens stillingsannonse på kommunens hjemmeside . Fylkesleder i Utdanningsforbundet Mette Krogh, sier dette er å latterliggjøre et yrke.

- Dette er pedagoger som har minimum treårig høyskole. Å bruke tittelen bleieskiftarbeider på en førskolelærer, er under enhver kritikk, mener Krogh.

Et stort hån

Fylkesleder i Utdanningsforbundet i Vestfold, Mette Krogh, trodde ikke det hun så var sant. Etter flere telefoner fra sinte førskolelærerer, gikk hun inn på Horten kommunens hjemmeside . Der søker Bassengbakken barnehage i Horten en bleieskiftarbeider, og under står det 100 prosent stilling som førskolelærer i prosjekt på utvidet småbarnsavdeling. Dette er et hån mot førskolelæreryrket, mener Krogh.

- Dette tar seg rett og slett ikke ut. Her slåss vi en tariffkamp for å heve lønna til førskolelærere, og så blir de rakket ned på slik. Et mislykket forsøk på å være morsom, sier en opprørt Krogh.

Skulle være blikkfang

Terje Dalen, styrer i Bassengbakken barnehage, har skrevet stillingsannonsen og tanken var at annonsen skulle være et blikkfang. Nå lover Dalen å ordne opp slik at annonsen endres på kommunens hjemmeside.

- Jeg beklager dette sterkt. Jeg baserte meg på at folk skjønte humoren i dette, men jeg ser nå at noen vil at dette skal behandles mer seriøst, sier Dalen.

Han forklarer den uheldige tittelen i stillingsannonsen, som et forsøk på å fortelle at vedkommende skal arbeide med de minste barna, og så har han brukt Øystein Sunde sin melodi.

- Jeg skal nå snakke med rådmannen. Hvis det viser seg at det er store reaksjoner på dette, bør jeg jo finne en annen løsning på dette, sier Dalen.