Smiths venner vil gå på vannet

Brunstad vel frykter planene fører til ytterligere privatisering.

Vannpark

Planen er å lage en slik park på 19 ganger 61 meter.

Foto: Klubben.no/forhandler Wibit Sports

Oslofjord Convention Center (OCC) driver samlingsstedet til Smiths venner. De vurderer å sette opp en oppblåsbar og flytende hinderløype på 19 ganger 61 meter. Den skal plasseres på stranda ned mot sjøen i Vestfoldskjærgården.

Menigheten Smiths venner heter egentlig Brunstad Christian Church. De kjøpte gården Brunstad mellom Tønsberg og Sandefjord i 1956. I starten ble jorder brukt som campingplass. I dag er det 700 leiligheter og et forsamlingslokale med plass til nesten 7000 personer.

I tillegg er OCC i gang med en utvidelse til tre milliarder kroner. De ønsker å bli Nord-Europas mest attraktive resort- og convetionsenter. Derfor bygger de badeland, lekeland, hockeyhall, klatrepark og 1600 hotellrom/leiligheter.

Privatisering i strandsonen

Faksimile av brevet fra OCC til Sandefjord kommune.

Omtrent slik tenker OCC å plassere hinderløypa. OCC har selv laget montasjen.

Foto: Faksimile

Mange av naboene liker utviklingen dårlig. Flere har protestert mot utvidelsene, men har kommet til kort. Nå har naboene i Brunstad vel igjen protestert. I et brev til kommunen gir de uttrykk for at det flytende anlegget fører til ytterligere privatisering.

Sandefjord kommune har revet ulovlige brygger og fjernet bøyer i sjøen rett sør for OCC. Dette er gjort for å hindre privatisering langs kyststien i området. Brunstad vel mener det å etablere en hinderløype på vannet går i stikk motsatt retning.

Administrerende direktør Tore Jørgensen i OCC svarer at anlegget skal være tilgjengelig for alle. De ser for seg å selge dagspass og timepass til alle som ønsker, unntatt når anlegget er utleid.

Frykter kollisjon mellom båter og badegjester

Brunstad vel er også bekymret for sikkerheten ved båtbrygga like ved.

"Med mange barn og unge i små båter og flytende badeleker opplever vi ofte farlige situasjoner ... En Vannpark, som naturlig nok vil tiltrekke se mange barn i glad og vill lek, vil sannsynligvis forverre den til dels kaotiske situasjonen knyttet til vannaktiviteter", skriver styret i Brunstad vel.

Jørgensen i OCC mener derimot at de tar sikkerheten på alvor. Han forteller at de ønsker en dialog med myndighetene om sikkerheten. OCC ser for seg badevakter og merking med bøyer for hvor det er greit å bade og hvor det er tillatt å kjøre båt.