NRK Meny
Normal

Slutter som politimester

Fremtiden som politimester ble for usikker. Nå går Rune B. Hansen tilbake til jobben som lagdommer.

Politimester Rune B. Hansen
Foto: Hans Christian Eide / NRK

I mai 2013 tiltrådte Rune B. Hansen jobben som konstituert politimester i Vestfold politidistrikt. Denne perioden skulle vare ut 2014, men nå velger Hansen altså å skifte beite. Det skyldes først og fremst planene om sammenslåing av politidistrikter.

– Framtida for meg som politimester i Vestfold ble dermed så usikker at jeg ikke tok sjansen på å fortsette. Det kommer en sammenslåing som fører til et mye større politidistrikt med kanskje både Telemark, Buskerud og Vestfold.

Les også:

For mye byråkrati

Og det blir for stort og byråkratisk for politimesteren. Han fant for lenge siden ut at han ikke ville jobbe for å bli politimester i et så stort distrikt, også fordi han ville blitt plassert altfor langt unna den operative polititjenesten.

– Det er jeg ikke interessert i, og den stillingen jeg sitter i nå vil trolig forsvinne og bli omgjort til noe jeg ikke vet hva er.

To år ble nok

Så ble det plutselig to ledige embeter i Agder lagmannsrett der Hansen tidligere har jobbet som dommer i seks år.

– Jeg fant ut at jeg ville søke meg tilbake til et sted der jeg trivdes veldig godt. To år som politimester har vært bra, men det må bli nok rett og slett.

Ville gjort mer

Det har vært utfordrende å være politimester i Vestfold. Og det handler først og fremst om ressurser, eller snarere mangel på ressurser.

– Vestfold politidistrikt har veldig mange dyktige folk. Vi har jo blant landets beste resultater til tross for en utfordrende ressursproblematikk. Jeg ville jo gjerne gjort mer for å videreutvikle kriminalitetsbekjempelse, beredskap og forebygging.

Les også:

Glad for ny satsing

For mye arbeid for politiadvokatene og for lite fokus på etterforskningsdelen er en annen utfordring Hansen setter lite pris på. Men han er i alle fall glad for at det fra sentralt hold signaliseres at det nå skal satses mer på etterforskerne.

– Dette er føringer jeg er helt enig i.