Kanskje er drømmen å sitte på en fiskerestaurant, med Middelhavet, blå og fin, ved siden av? Mens mens lavendelåkeren dufter og vaier lilla oppe i åsen på andre siden? På bordet står det noe lokalt tørt og hvitt som dugger på glasset, og snart kommer blåskjellene du bestille.
Hvis du ikke kan dra, kan du jo lage blåskjellene hjemme.
Blåskjell er en god og forholdsvis billig råvare. Særlig billig er det hvis du plukker blåskjellene selv. Men husk å sjekke blåskjellvarselet.
Du kan lage blåskjell sammen med nesten hva som helst, men kokk Morten Kristiansen synes denne varianten er knallgod. Med litt bacon tenker han at det også blir lettere å like for blåskjell-nybegynnere.
Ingredienser
- 3 hvitløkfedd
- 1/2 gul løk
- 3 skiver bacon
- 2 dl tørr hvitvin
- en klype safran
- 2 dl fløte
- timian etter smak
- fersk, rød chili etter smak
- olivenolje til steking
Fremgangsmåte
Fres løk, hvitløk, bacon i småbiter og safran til løken er blank.
Ha i hvitvin og fløte, og la det koke opp. Ha oppi blåskjellene og sett på lokk. De er ferdige når de har åpnet seg. Ha i chili og timian, hvis du vil.
Blåskjell passer fint både til hverdag, fredag og fest. Server med fersk brød og gjerne aioli. Voila!
- Les også: