Skuddoffer vil se siktet 63-åring

Et av de tre skuddofrene fra Badeparken i Sandefjord har bedt om glassrutekonfrontasjon med den siktede 63-åringen, men politiet sier nei.

Åstedet i Sandefjord

Her ble tre mennesker skutt 14. januar i år. En 63 år gammel mann fra Sandefjord er siktet i saken.

Foto: Yngve Tørrestad / NRK

– Det gjør meg fly forbannet, jeg kan ikke begripe at politiet ikke lar oss få lov, sier Knut Grane som har søkt om glassrutekonfrontasjon via sin advokat, skriver Sandefjords Blad.

Grane som ble skutt i brystet, har pekt ut den siktede i en fotokonfrontasjon, men var da bare 60 prosent sikker på at det var rett mann. Kona Merete ble truffet i hodet, er blind på venstre øye, lam i høyre bein, bryst og arm i tillegg til at språksenteret i hjernen er skadet.

– Vi har bare fått se kornete og prikkede svart-hvitt kopier, og i en så alvorlig sak, skal man ikke overdrive.

Men Grane har beskrevet mannen som avfyrte skuddene til en polititegner.

– Ikke nødvendig med konfrontasjon

Politiadvokat Bente Selstad Hansen.

Politiadvokat Bente Selstad Hansen mener det ikke er nødvendig med en konforntasjon mellom den siktede 63-åringen og skuddofferet.

Foto: Yngve Tørrestad / NRK

– Det utkastet ligner en prikk på mannen som ble tatt, sier Grane og er ikke i tvil om at rett mann er tatt.

Politiadvokat Bente Selstad Hansen mener en glassrutekonfrontasjon ikke er nødvendig, da de har andre bevis som knytter siktede til saken.

– Vi har tekniske bevis som knytter mannen til skuddene og alle som har vært gjennom en fotokonfrontasjon har pekt ut den siktede, sier hun.

– Ikke lenger verdi

Den siktede 63-åringens nye advokat, Jon Christian Elden mener dette er en tabbe av politiet. Til Sandefjords Blad sier han at politiet burde gjennomført en glassrutekonfrontasjon umiddelbart.

– Da kunne muligens min klient blitt sjekket ut av saken. Nå har de fornærmede sett bilde av den siktede og da har det ikke lenger noen verdi, sier han.

14. januar i år ble tre personer skutt mens de oppholdt seg på en benk i Badeparken, deriblant Granes kone. En fjerde person unnslapp skuddene.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.