NRK Meny
Normal

Skoleelev forsøkt lurt inn i bil

En elev ved Ramnes skole ble stoppet av en ukjent bil på vei hjem fra skolen. Bilisten spurte om gutten ville "bli kjørt hjem".

Bergåsveien

STOPPET HER: Gutten ble stoppet i Bergåsveien like ved innkjørselen til Blåkollveien fra Re videregående skole.

Foto: Hans Petter Reppe / NRK

Ramnes skole i Vestfold sendte ut i dag en advarsel om at en av skolens elever ble stoppet av en ukjent bil. Gutten, som var på vei hjem fra skolen, kjente ikke føreren og løp i sikkerhet etter at vedkommende spurte om han ville "bli kjørt hjem".

Politiet sier at det skal ha skjedd i Bergåsveien like ved innkjørselen til Blåkollveien fra Re videregående skole rundt kl. 14.10.

En Caddy-lignende bil

Ryktene sier at bilen var en Caddy-lignende bil, men det kan ikke operasjonsleder Kjetil Indahl i Sør-Øst politidistrikt bekrefte eller avkrefte på nåværende tidspunkt.

– Vi har fått en vag beskrivelse av bilen. Det er en grønnblå bil med muligens grønne skilter. Utover det så har vi ikke så mange beskrivelser som vi kan gå ut med nå, sier Indahl til NRK.

Lignende episode i fjor

Det er foresatte til den unge gutten som har kommet med disse opplysningene, som skal ha fått høre om hendelsen av sønnen.

Politiet har også vært i kontakt med skolen gutten går på.

Ole Bjørn Moen, inspektør og SFO-leder ved Ramnes skole, sier at de har opplevd en lignende episode for rundt ett år siden.

– Det var en gutt som hadde opplevd en lignende episode også den gangen. Jeg husker ikke hva vi gjorde for ett år siden, men i dag la vi ut informasjonen på blant annet vår Facebook-side og Fronter. Vi har også kontaktet politiet, sier Moen.

Ramnes skole

Ramnes skole har informert foreldre om dette forholdet via sine Facebook-sider.

Foto: Ramnes skole / Facebook

Ingen flere varsler

Utover denne hendelsen, har ikke politiet fått noen flere varsler.

– Det vi kommer til å gjøre videre er å sjekke tidligere meldinger vi har fått og sammenligne med de opplysningene. Antakeligvis vil dette bli fulgt opp med å ta kontakt med skolen i morgen, sier operasjonsleder Indahl.

Det blir enten Indre Vestfold eller Horten politistasjon som kommer til å følge opp saken videre.