NRK Meny
Normal

Skole flytter til Karljohansvern

Etter påske flytter Holtan ungdomsskole inn på Karljohansvern i Horten. Holtan ungdomsskole skal gjennomgå en betydelig oppgradering.

Skoleanlegget på Karljohansvern
Foto: Yngve Tørrestad / NRK

Holtan ungdomsskole blir omgitt av rolige og vakre omgivelser i tiden fremover. Etter påske og ut 2007 skal hele undervisningen flyttes til det gamle undervisningsbygget på Karljohansvern.

Hele skolen flytter

Det er 430 elever ved skolen, og 15 undervisningsrom vil bli tatt i bruk. Det sier virksomhetsleder for skoler i Horten kommune, Magnus Andersen.

Årsaken til det midlertidige adressebytte er at undervisningsdelen ved Holtan ungdomsskole skal i gjennom en vesentlig renoveringsprosess. Andersen var i kontakt med Skifte eiendom på torsdag i sist uke, og fikk da en muntlig bekreftelse på at de fikk leie.

Flere om beinet

Men det er mange om beinet når det gjelder Karljohansvern. Vestfold fylkeskommune har tidligere flagga at de vil starte folkeshøgskole ved den tidligere marinebasen høsten 2007. Dette er foreløpig på søkestadiet, og fylkeskommune er lovet svar fra Skifte eiendom i løpet av februar måned.

Direktør for utdanning ved Vestfold fylkeskommune, Øyvind Sørensen, leder folkehøgskole prosjektet, og han var ikke klar over at Holtan ungdomsskole skulle inn på Karljohansvern etter påske. Han tror ikke dobbelbookingen vil by på noen problemer.