Skogbrann på Nøtterøy

Det brant på flere steder på Danholmen i Færder kommune.

Brann på Ramberg på Nøtterøy

Brannvesenet har kontroll på brannen på Ramdal på Nøtterøy.

Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen

– Vi har god kontroll og brannen er ringet inn, sier vakthavende brannsjef Hans-Otto Schjerven i en pressemelding. Alle store flammer er slått ned og det brenner sporadisk i området. Brannvesenet vil holde på med etterslukking en god stund.

Klokka 18.14 meldte politiet om brann på Nøtterøy bak badeland i Færder kommune. De meldte om at det så ut som skogbrann og at flere hus var truet.

– Det brenner flere plasser på Ramberg i Færder kommune, informerte vaktleder i 110-sentralen Joachim Rakvåg rett etter at første melding om brannen kom ut.

Litt etter bekreftet de at det var skogbrann, men meldte raskt om at det ikke var fare for spredning til bebyggelse.

Skogbrann på Ramberg i Færder kommune

Brannen skal ha vært delt opp i flere områder.

Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen

Brannvesenet skal ha fått opp til 40-50 nødmeldinger på fem minutter av folk som så brannen på avstand. Men det var lenge uklarhet hvor stort område var som brant.

– Det brenner nede ved Danholmen, så er det et opphold på 300 meter og så et nytt område som står i brann, meldte brannmester Steinar Holm i en pressemelding.

Fikk hjelp fra innbyggere

Det var en stund et ønske om bistand fra et helikopter, men det ble kansellert.

De får hjelp fra fire brannstasjoner, og melder i tillegg om at de har fått hjelp av både bunads- og festkledde innbyggere som har båret slanger og bidratt til effektiv slukkeinnsats.

Skogbrann på Ramdal i Færder kommune

Brann på Ramdal i Færder kommune.

Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen

Brannvesenet opplyser i en pressemelding om at det ligger flere engangsgriller slengt i terrenget, men hva eller hvem som startet brannen vet de fortsatt ikke.

Klokken 21.25 meldte brannvesenet om at det fortsatt var en del røyk og glør i området, og at de gikk runder i området og slukket.