NRK Meny
Normal

Dømt etter skyteepisode i Horten

En mann ble skutt i armen og deretter sparket og slått. To menn i 20-årene er dømt for voldsepisoden.

Hendelsen skjedde i en leilighet i Horten i 2013. To menn i 20-årene oppsøkte leiligheten, iført finlandshetter og med hvert sitt skytevåpen.

Ifølge dommen fra Nordre Vestfold tingrett lette de to etter en person som ikke var i leiligheten. I stedet angrep de mannen som bodde der.

Slo og sparket

En av mennene skjøt mannen i armen, slik at han fikk et brudd i overarmsbenet som måtte opereres. Etter at mannen var skutt i armen, gikk begge mennene til angrep på ham. De slo og sparket mannen i hodet og på kroppen, slik at han ble påført sår, hevelser og bloduttredelser.

I tillegg til vold mot mannen som bodde i leiligheten, er de to dømt for alvorlige trusler. To andre personer fikk skytevåpen rettet mot seg.

Avfyrte skudd

Mannen som avfyrte skuddet er i Nordre Vestfold tingrett dømt til to år og ni måneders fengsel. Den andre mannen er dømt til to års fengsel for psykisk medvirkning til skyteepisoden, og for vold og trusler.

De to mennene var også tiltalt for en annen voldsepisode, men ble frikjent for den. Retten fant det ikke bevist at de var involvert.