NRK Meny
Normal

Skjerpet straff for knivdrap

Den drapstiltalte kvinnen ble først dømt til 11 års fengsel i tingretten. Hun anket dommen. Det endte med en lengre straff.

Tønsberg tingrett og Agder lagmannsrett

Agder lagmannsrett har skjerpet straffen for en 36 år gammel kvinne som er dømt for å ha knivstukket og drept ektemannen sin i Tønsberg i fjor vinter.

Foto: Morten Harangen / NRK

Kvinnen er dømt for å ha knivstukket og drept sin ektemann i fjor vinter.

Det var den 19. januar 2013 at politiet i Vestfold ble varslet om knivstikkingen som skjedde i en leilighet i Tønsberg sentrum. Mannen ble stukket i brystet og fløyet til Oslo universitetssykehus Ullevål. Etter noen dager døde han av skadene.

Den da 35 år gamle polske kvinnen ble pågrepet og siktet samme dag som knivstikkingen fant sted. Parets to barn ble tatt hånd om av barnevernet. Ett av dem skal ha vært til stede i leiligheten da mannen ble knivstukket.

Les også:

Fra 11 til 12 års fengsel

Saken mot kvinnen var oppe i Tønsberg tingrett før jul. Tingretten dømte henne til 11 års fengsel for drapet. Denne dommen anket hun og saken ble behandlet i Agder lagmannsrett i mai i år.

Lagmannsretten mente altså at tingrettens dom ikke var streng nok og kom frem til at 12 års fengsel er en passende straff.

36-åringen er også dømt til å betale hvert av sine to barn 200 000 kroner i oppreisning.

Nektet straffskyld

Paret skal ha kranglet da mannen ble stukket, og begge var beruset.

Kvinnen har hele tiden nektet for at det var hun som knivstakk mannen. Hun forklarte i retten at hun aldri så at det skjedde, og at hun tror det må ha skjedd under et basketak mellom de to.

Retten trodde imidlertid ikke på denne forklaringen.