Skjerper sikkerheten på skoleveien

Etter den alvorlige ulykken på mandag sørger lærerne nå for at alle elevene på Mokollen skole i Sandefjord blir fulgt trygt til bussen.

Mokollen skole

FØLGER ELEVENE: Gutten som er alvorlig skadet går på Mokollen skole i Sandefjord.

Foto: Hans Petter Reppe / NRK

En seks år gammel gutt ble alvorlig skadet etter å ha blitt kjørt på i Sandefjord mandag formiddag. Ulykken skjedde i krysset Ringveien/Plutosvei ved 13.15-tiden.

Den seks år gamle gutten ble først fraktet til akuttmottaket ved Sykehuset i Vestfold, og deretter fløyet til Oslo universitetssykehus. Guttens tilstand er kritisk.

Bilisten skal ha løftet opp gutten og hjulpet ham bort til en benk, før han forsvant. Ifølge storebroren til gutten, hadde seksåringen løpt inn i siden på bilen.

Gutten er elev ved Mokollen skole og rektor Tone Olafsson mener det er viktig at de andre elevene ikke blir redde for å ta bussen.

– En av de voksne følger de få bussbarna vi har og sørger for at elevene kommer seg på bussen og ser til at de fysisk sitter trygt på bussen. Vi gjør det for å hindre at noe sånt skal skje igjen.

Gutt kjørt på

ULYKKESSTEDET: Kl. 13.15 på mandag ble det meldt at en gutt på seks år ble kjørt på. Bilføreren forsvant etter ulykken.

Foto: Fredrik Laland Ekeli / NRK

Søsknene til gutten er tilbake på skolen etter ulykken og mange av elevene lurer på hva som egentlig har skjedd.

– De har fått mange spørsmål som vi har tatt opp spørsmålene sammen så det ikke blir for mye for søsknene. Vi har mange voksne i sving som passer på de andre barna, sier Olafsson.

Mokollen skole er, ifølge skolen nettside, en privat, kristen 10-årig grunnskole som eies av Sandefjord, Tønsberg og Larvik Adventkirke. I dag har skolen 80 elever.

Politiet ønsker tips

Politiet har sjekket ut flere menn etter at seksåringen ble påkjørt i Sandefjord mandag.

Politiet etterlyste en mørk VW Golf av eldre modell, og har på bakgrunn av vitneobservasjoner bedt en mann i 30-årene med mørke klær og mørkt hår og skjegg om å melde seg.

– Føreren har ennå ikke meldt seg. Ut fra beskrivelsene sjekker vi ut flere konkrete personer, og vi har fortsatt flere aktuelle kandidater vi ønsker å komme i kontakt med. Noen er allerede sjekket ut av saken, sier Siqveland.

– Vi ønsker fortsatt tips, understreker hun.