Skjebnekamp for Larviks håndballjenter

Larvik håndballklubb blir neppe å se i mesterligaens sluttspill. Det tror sportsleder i Østlands-Posten, Thor Kenneth Løvenfalck.

Larvik seriemestere

Flere må opp på samme nivå som Nora Mørk mener sportsleder i Østlandsposten, Thor Kenneth Løvenfalck.

Etter to tap så langt i mesterligaen i håndball for kvinner står Larvik med kun ett poeng, noe som er lavest i deres gruppe. De er dermed avhengig av å ta poeng i lørdagens kamp mot Buducnost i Arena Larvik.

– Det tror jeg de har god mulighet til å klare, hvis de kommer opp på det nivået de var på da de møtte Buducnost i Montenegro for to uker siden, og spilte uavgjort, sier Løvenfalck.

Les også: Larvik ble seriemestere for 16. gang

Han peker på at forsvaret da må bli bedre, og i tillegg må flere melde seg på i angrep. Han mener mye har hvilt på Nora Mørk i perioder.

– Til tider har det virket som at Mørk har hatt viljen som det ser ut til at de andre har manglet. De er litt mettet kanskje, undrer han.

Ikke mettet

Larvikspiller Gro Hammerseng-Edin avviser Løvenfalcks påstander om at flere av spillerne er mettet.

Gro Hammerseng

Gro Hammerseng-Edin sier viljen alltid er der når hun inntar parketten.

Foto: Rune Jensen / NRK

Jeg er i hvert fall ikke mettet, og føler at jeg viser når jeg spiller at jeg har riktig innstilling. I tillegg er viljen alltid der, sier Hammerseng-Edin.

Løvenfalck er usikker på om Larviksjentene fremdeles har det i seg, og kan komme opp på nivået de var på da Larvik ble verdensmestere i 2011.

Han viser til at mange av jentene har blitt godt voksne, i håndballsammenheng, siden sist.

– Det virker som han har hengt seg opp i dette med alder. Jeg har hørt debatten en stund, og føler ikke noe behov for å forsvare det. Personlig mener jeg vi gir mye. I Montenegro spilte vi som et lag, med en vilje og en innstilling som var helt rå, sier Hammerseng.

Hammerseng-Edin føler ikke at laget har tapt seg spillemessig, men at de har hatt litt problemer med å få ut sitt beste i viktige kamper. Hun tror faktisk laget kan være bedre nå enn de var i 2014, fordi flere spillere har fått mer erfaring.

– Så er det jo slik at de lagene vi møter også hele tiden jobber hardt for å holde et høyt nivå, så det kan jo være at de er blitt bedre ikke nødvendigvis at vi har blitt dårligere, sier Hammerseng-Edin.

Usikker på sluttspill

Lørdagens kamp må vinnes for at Larvik skal ha en reell sjanse videre i mesterligaen. Men selv om denne kampen vinnes er det ikke noe selvfølge at Larvik blir å se i sluttspillet.

Thor Kenneth Løvenfalck

Løvenfalck etterlyser bedre forsvar og at flere melder seg på i angrepsspillet.

Foto: Bjørn Jakobsen / Østlands-Posten

Jeg tror ikke de blir å se i sluttspillet i år, dessverre. De kom for skjevt ut på grunn av to tap, og særlig tapet for RK Krim Mercator gjør at det blir vanskelig å hente seg inn, sier Løvenfalck.

Han legger til at dersom de ender opp med å måtte slå Györ på bortebane blir det trolig en for tøff oppgave.

Hammerseng-Edin ser fortsatt muligheten for sluttspill, men innrømmer at de har satt seg selv i en vanskelig situasjon etter to tap.

– For meg er det viktig å konsentrere meg om en kamp om gangen. Ellers blir det mye i hodet på en gang, sier Hammerseng-Edin.

Hun legger til at hun gleder seg masse til lørdagens kamp, og tror det blir kriging på parketten. Hun er innstilt på seier, og orker ikke å tenke så mye på hva konsekvensene blir dersom de taper.

– Flere av oss ønsker å vise bedre takter i angrep. Det jobber vi med hver eneste dag. Innimellom er det der, men vi må ha det i litt lengre perioder, og vi må ha flere som er på sitt beste når vi spiller de viktigste kampene, sier Hammerseng-Edin.

Viktige målvakter

Både Løvenfalck og Hammerseng-Edin er enige i at målvaktene spiller en stor og viktig rolle når det kommer til hvilket lag som kan heve pokalen over hodet ved sesongslutt.

Løvenfalck mener at for at Larvik nå skal ha en sjanse til å hente seg inn i mesterskapet igjen så må Cecilie Leganger spille på sitt beste.

– Du må ha en keeper med en redningsprosent på 50 prosent, ellers har du ikke sjans på dette nivået, sier Løvenfalck.

Hammerseng-Edin er glad for at Larvik kan skilte med tre veldig gode målvakter.

– Gode målvakter er ekstremt viktig, vi er avhengig av alle våre tre. Det viser seg at de som vinner mesterligaen er de med best målvakt, avslutter Hammerseng-Edin.

Larvik møter Buducnost, lørdag 1. mars klokka 18.15 i Arena Larvik.