Skjebnekamp for Falk

I kveld avgjøres det om Johnny Jensen og hans lag, Falk Horten, blir å finne i eliteserien også neste sesong.

Johnny Jensen

SPENT: Trener for Falk Horten, Johnny Jensen, mener det er utrolig viktig for klubben og fortsatt holde seg i den øverste divisjonen i Norge.

Foto: Lina Gaganis / NRK

– Det er en utrolig viktig kamp som vi absolutt må vinne, forteller Falk trener Johnny Jensen, om kveldens hjemmekamp mot Drammen.

Det holder ikke kun med seier for håndballaget fra Horten. Hvis de skal havne på kvalikplass er de avhengig av at også Lillestrøm går på ett tap mot Bækkelaget.

– Det er jo egentlig to kamper man har i hodet samtidig her, men vi må først konsentrere oss om vår kamp og prestere bra der. Så får vi se hva som skjer videre.

God tro på seier

Før siste runde er det Lillestrøm som innehar kvalikplassen, og Falk som ligger på nedrykksplass. Lillestrøm har tolv poeng og Falk ti. Dersom Lillestrøm taper og Falk vinner vil de begge bli stående med lik poengsum.

Falk vil derfor havne over på grunn av at de har en målforskjell mot Lillestrøm denne sesongen som går i deres favør.

Jensen sier han får gjort lite med Lillestrøms kamp, men at han har god tro på seier med sitt lag.

– Det blir tøft, og det er mye som står på spill. Hvis vi klarer å slippe oss litt løs og ikke tenker over hvor viktig denne kampen er så tror jeg vi har stor sjanse til å vinne.

Større press på Falk

Lillestrøm tar imot Bækkelaget samtidig som Falk møter Drammen i Holtanhallen. Trener for Lillestrøm, Stian Bjermeland, tror Falk kjenner mer på nervene enn de gjør.

– Vi er en mye mindre klubb enn det Falk er i forhold til budsjett og slikt. Jeg vil nok si at Falk har et mye større press på seg enn det vi har i forhold til å klare dette.

Bjermeland tror det kan være en faktor før siste serierunde.

– Det kommer nok til å bygge seg opp stor spenning, også blir det dessverre skuffelse for ett av lagene.

Alle kampene i siste runde blir spilt klokken 18.