NRK Meny
Normal

Skal snakke om mangfold og ekstremisme

Mandag ønsker studentpresten på Høgskolen i Buskerud og Vestfold og soknepresten i Borre å slå et slag for mangfold og toleranse.

Høgskolen i Vestfold

Møtet finner sted på campus Vestfold mandag ettermiddag, og i Skoppum kirke mandag kveld.

Foto: Kristine Masdal Aadne / NRK

– Som studentprest skal jeg tilrettelegge for religionsdialog – for at alle mennesker i et livssynsåpent samfunn skal kunne snakke sammen og få dekket religiøse behov. Å markere det vi enige om, det som bærer religionene våre, og ikke først og fremst det som splitter oss, er alltid høyst aktuelt, sier studentprest Pernille Astrup.

Temaet for samtalemøtet er tro, mangfold, dialog, ekstremisme og håp.

Terrorangrepene i Paris

Terrorangrepene mot satiremagasinet Charlie Hebdo i Frankrike har preget mediebildet den siste tiden. Møtet på Høgskolen var planlagt før hendelsene i Paris, likevel tror studentprest Pernille Astrup at dette vil prege møtet på høgskolen.

– Temaene er aktuelle hele tiden, men det er klart at det blir naturlig å vinkle det inn mot det som er så høyt oppe i nyhetsbildet akkurat nå, sier Astrup.

Foredragsholderne er skuespiller Svein Tindberg (kjent fra blant annet «Abrahams barn»), sokneprest Elisabeth Thorsen i Oslo Domkirke og Faten Mahdi Al-Hussaini som fikk Bergersen prisen i fjor høst.

Det var sokneprest Carl-Ove Fæster i Borre som kom med ideen til møtet. – Det er utrolig viktig å skape arenaer for den gode samtalen, sier han.

– Det er viktig å få samtalen inn i det offentlige rom. Det skjer mye skummelt på sosiale medier der det ikke så mange redaktører som kan kontrollere. Jeg tenker at vi kan møtes ansikt til ansikt og snakke om dette i en åpen og konstruktiv dialog, sier Fæster.