NRK Meny
Normal

Han er forberedt på en krevende oppgave

Forutsetningene for å lede valgkomiteen i Miljøpartiet de Grønne i Tønsberg har endret seg dramatisk de siste månedene. John-Patrick Gudmundsen vurderte å trekke seg fra hele vervet etter alt bråket i partiet.

John-Patrick Gudmundsen

John-Patrick Gudmundsen har oppgaven med å samle et nytt styre til Miljøpartiet de Grønne i Tønsberg. Han sier det blir en krevende oppgave.

Foto: Hans Christian Eide / NRK

Det har vært kraftig uvær rundt Miljøpartiet de Grønne i Tønsberg i høst, etter at bystyrerepresentantene til partiet valgte å samarbeidet med Høyre og Fremskrittspartiet. Fire styremedlemmer har trukket seg og partiet skal nå stable på beina et nytt styre. Den jobben har John-Patrick Gudmundsen fått.

– Jobbforklaringa så litt anderledes ut i vinter da jeg sa ja til oppgaven, sier Gudmundson.

Må samarbeide

Til Tønsbergs blad sier Gudmundsen at han vurderte å trekke seg fra vervet. Nå ser han derimot framover og vil samle et styre som vil samarbeide med posisjonen i Tønsberg.

– Jeg tenker vi må få tak i folk som er villige til å se på det resultatet vi har og jobbe videre med det. Ikke tenke på hva som har skjedd, men hva som skal skje.

Det blir en stor utfordring å skape ro i partiet og få på plass et nytt styre. Gudmundsen er forberedt på at det blir en krevende oppgave.

– Den store utfordringa blir å finne en felles plattform. Styret er helt avhengige av et godt samarbeid med bystyregruppa. Målet er jo å drive med mulig grønn politikk, ikke si hvem som er de riktige samarbeidspartnerne og ikke, sier Gudmundsen.

Valgkomiteen instilling skal være klar i god tid før årsmøte som blir i månedsskifte januar/februar.