NRK Meny
Normal

Politiets innsats skal granskes

Spesialenheten skal granske om Vestfold politidistrikt gjorde nok da en leietaker skal ha forsøkt å drepe en huseier på Bakke gård i Holmestrand i fjor.

Brann i Holmestrand

Både våningshus, en sidebygning og en bil ble ødelagt under brannen på Bakke gård på Eplerød.

Foto: Stener Kalberg

Granskingen til Spesialenheten for politisaker kommer etter at fornærmede i saken anmeldte politiet for grov uforstand i tjenesten.

Hun mener politiet og brannvesenet brukte altfor lang tid på å komme seg til gården, melder TV 2.

– Innholdet i anmeldelsen sett i sammenheng med de dokumenter vi har sett fra politiet, gjør at vi har besluttet å iverksette etterforskning, sier etterforskningsleder Rune Fossom i Spesialenheten avdeling øst.

Les også:

Tiltalt for drapsforsøk

Kvinnens 54 år gamle leietaker er tiltalt for å ha forsøkt å drepe henne 28. juni 2013. Han skal ha skutt henne i skulderen og satt fyr på huset hennes.

Den 66 år gamle kvinnen, som hadde låst seg inn på toalettet i andre etasje, måtte hoppe ut av vinduet.

Les også:

Rettssaken mot leietakeren startet i Nordre Vestfold tingrett tirsdag, og skal etter planen vare i tre dager. Statsadvokaten ber om at mannen dømmes til tvunget psykisk helsevern. Mannen har selv erkjent at han forsøkte å drepe kvinnen.

Også i retten tirsdag kritiserte fornærmede politiets arbeid i forbindelse med hendelsen. Blant annet sa hun at hun ble bedt om å «snakke saktere og puste med magen» av damen på politisentralen, da hun ringte politiet etter at hun hadde blitt skutt og befant seg i det brennende huset.

– Imøteser resultatet

Politimester Rune Bård Hansen i Vestfold politidistrikt ønsker ikke å kommentere saken.

– Så lenge saken skal etterforskes ønsker jeg ikke å si noe om dette. Det jeg kan si er at det ikke ligger noe dramatisk i at Spesialenheten etterforsker en sak vi har vært involvert i. Vi tar det til etterretning og imøteser resultatet, sier Hansen til TV 2.