Flere utsatt for steinkasting

– Det er en god stund siden vi har sett slikt skadeverk, sier politiet i Sandefjord. Flere personer utsatt for steinkasting gjennom vinduer siden tirsdag.

Knuste ruter i Sandefjord

KNUST: Her er vinduet til beboere i Sportsveien tettet igjen etter at steiner ble kastet inn i huset torsdag kveld.

Foto: Hans Petter Reppe / NRK

Denne uka har vært spesiell for innbyggere i Sandefjord. Sist i går kveld fikk en huseier på Bugården to steiner gjennom vinduet sitt. På kveldstid tirsdag skjedde tilsvarende med en familie i Bakkeveien.

Steinkastingen gir ikke bare materielle skader, men fører til en uro blant lokalbefolkningen. Spesielt for dem som bor i de to berørte husene.

Trenger flere opplysninger – ber publikum om hjelp

Nå ønsker politiet i Sandefjord å få inn alle tips som kan bidra til å finne gjerningspersonen.

– Vi står rett og slett med svært få opplysninger om hvem som kan stå bak disse handlingene, sier etterforskningsleder ved Sandefjord politistasjon Merete Torp Nilsen til NRK.no.

Ifølge henne er det liten grunn til å tro at husene er spesielt valgt ut av dem som kastet steinene.

– Fra tid til annen ser vi hendelser som skiller seg litt ut, som så roer seg igjen. Det håper vi skjer også nå, slik at vi unngår nye hendelser som disse. Foreløpig er det ingen opplysninger om at dette er målrettet skadeverk.

– Foreløpig ingen sammenheng

Ingen personer er blitt skadet i forbindelse med steinkastingen. Det materielle skadeomfanget er hovedsakelig begrenset til de knuste rutene.

– Med den informasjonen vi sitter på nå er det ikke grunnlag for å se disse hendelsene i en sammenheng. Men vi er fortsatt i en tidlig fase av etterforskningen, sier Nilsen.