NRK Meny
Normal

Mislykket innbruddsraid

I 08.30-tiden fredag ble en stjålet bil funnet igjen i Stokke. Da så politiet en sammenheng mellom to innbruddsforsøk og flere skadeverk i Stokke og Tønsberg.

Politibetjent undersøker Narvesen på Tønsberg torg etter forsøk på innbrudd.

ETTERFORSKER: Politiet gjorde undersøkelser i og utenfor Narvesen-kiosken Simen André Ellingsen driver på Tønsberg torg.

Foto: Jan Henrik Aubert / NRK

Torsdag denne uken ble en bil stjålet i Tønsberg. Fredag morgen ble den funnet igjen. På den tiden er det blitt gjort skadeverk flere steder.

Politiet har nemlig mottatt følgende meldinger i tidsrommet bilen var borte:

en bil har kjørt inn inngangspartiet på Alles senteret i Stokke sentrum, en bil har kjørt inn i veggen til en urmakerforretning i Øvre Langgate i Tønsberg sentrum, og noen har forsøkt å ta seg inn i Narvesen-kiosken på Tønsberg torg.

Ved urmakerforretningen ligger det igjen noen bildeler utenfor butikken.

– De delene kan stemme overens med deler fra den stjålne bilen som ble funnet igjen i Stokke fredag formiddag, sier operasjonsleder Jan Kristian Johnsrud i vestfoldpolitiet til NRK.

– Mest sannsynlig er den samme bilen også brukt til å kjøre inn inngangspartiet på senteret i Stokke, legger han til.

Det er skader på både bygningen og bilen.

Gullsmeden i Tønsberg.

KJØRTE I VEGGEN: Politiet tror bildelene som ble funnet utenfor urmakerforretningen i Tønsberg, tilhører den stjålne bilen som ble funnet igjen i Stokke. Politiet karakteriserer foreløpig ikke dette som et innbruddsforsøk, men som skadeverk.

Foto: Jan Henrik Aubert / NRK

Kan ha brukt spade

Noen har også forsøkt å ta seg inn til Narvesen-kiosken i Tønsberg sentrum ved å knuse et vindu.

– Listene rundt vinduet er fjernet, og det er skader på det vinduet som er forenelig med at det er brukt en spade eller liknende, sier Johnsrud.

Foreløpig ser det ikke ut til at noen har vært inne i kiosken, eller fått med seg noe verken herfra eller fra urmakeren eller butikkene i senteret i Stokke.

Politiet opplyser at den aktuelle bilen har vært i både Tønsberg og Stokke siden den ble stjålet, og mener det ser ut til å være en sammenheng mellom de tre hendelsene.

De ønsker derfor tips fra publikum dersom noen har sett en brun, ganske ny Subaru Forester med skrift på siden i Tønsberg eller Stokke i løpet av gårsdagen, natt til fredag eller fredag morgen.