Sjokkert over kaos på E18

Vegvesenet er sjokkert over hvordan noen kjører på E18. På denne videoen tar en lastebilfører loven i egne hender for å hindre at folk sniker i køen.

Lastebil sperrer veien venstre felt på E18

En person løper for å kjefte på lastebilføreren som sperrer veien.

Før omkjøringsveien som følge av at Skjeggestadbrua er stengt, går det sørgående feltet på E18 fra to til ett kjørefelt. Her skal bilene holde seg til høyre felt for å komme seg til avkjøringen, men det er det ikke alle som respekterer.

En tipser har sendt NRK en video fra forrige uke, der en lastebilsjåfør tar loven i egne hender for å hindre at folk sniker i køen. Lastebilen sperrer venstre felt, noe som får en person til å løpe for å ta igjen bilen og kjefte på føreren.

– Helt på trynet

Overingeniør Reidar Jørgensen i Statens vegvesen er sjokkert over kjøringen.

– Dette er helt på trynet, sier Jørgensen da han får se videoen.

– Vi har snakket med politiet tidligere om dette. Det sier seg selv hvor dumt dette er. Vi slutter aldri å bli overrasket over hva trafikanter kan finne på.

– Hva skal man gjøre da hvis man blir så provosert over at folk kjører forbi der det ikke er lov?

– Puste godt og dypt, sier Jørgensen.

Reidar Jørgensen i Statens vegvesen ser video av kaos på E18

Reidar Jørgensen i Statens vegvesen er sjokkert over det han ser på videoen.

Foto: Hans Petter Reppe / NRK

– Øker risikoen for ulykker

Leder for Utrykningspolitiet i Vestfold og Telemark, Andreas Rødø, sier de følger med på trafikken.

– Vi liker hverken køsnikere, hissigpropper eller tungbilsjåfører som tar loven i egne hender. Det vil øke risikoen for ulykker dramatisk, og køene blir bare lengre, sier Rødø.

Andreas Rødø

Andreas Rødø i UP sier de følger med på situasjonen.

Foto: Thomas Nikolai Blekeli / NRK

– Hva kan politiet gjøre?

– Vi har vært relativt mye på stedet, men vi har vært forsiktige med å reagere på de mildeste tilfellene siden det er et nytt kjøremønster. De mest alvorlige tilfellene reagerer vi på.

Håper på snarlig løsning

Rødø utelukker ikke at politiet, sammen med vegvesenet, kan gjøre mer for å bedre situasjonen.

– Tydeligere skilting kan kanskje hjelpe til å løse problemet. Vi diskuterer fortløpende med Statens vegvesen, som har ansvar for skiltingen. Vi bør snakke mer sammen for å se om vi kan finne enda bedre løsninger.

Reidar Jørgensen i Statens vegvesen sier skiltingen i utgangspunktet skal være god nok. Han tror og håper problemet snart forsvinner.

– Vi har kanskje to uker til før vi får åpnet nordgående løp på Skjeggestadbrua. Da blir ikke dette noe problem, for da er det ingen innsnevring her.