Normal

Siktet for drapsforsøk etter knivstikking på tog

En mann (38) er siktet for drapsforsøk etter å ha knivstukket en annen person på et tog i Sande i Vestfold fredag.

Mann knivstukket på tog

PÅGREPET: Politiet fikk raskt kontroll over situasjonen, og pågrep 38-åringen som knivstakk medpassasjeren. 42-åringen ble sendt til Drammen sykehus uten livstruende skader.

Foto: Reidar Folkedal / Presse30

Søndre Buskerud politidistrikt opplyser til TV 2 at de har tatt ut siktelse for drapsforsøk for den alvorlige handlingen.

– Vi ser svært alvorlig på hendelsen. Hadde knivstikket vært noe dypere, så ville det fått alvorlige følger og kunne vært livsfarlig, sier jourhavende jurist Walter Småland ved Søndre Buskerud politidistrikt, til TV 2.

Les også: – En meningsløs affære

Det var fredag kveld like før midnatt at det kom inn melding om knivstikking på toget som var på vei mot Skien.

En 42 år gammel mann var blitt knivstukket i halsen, og alle nødetater rykket ut til Sande stasjon i Vestfold. På stedet ble den 38 år gamle gjerningsmannen raskt pågrepet.

Mannen skal ifølge VG ha gjennomført avhør med politiet, og i avhørene skal han ha erkjent de faktiske forholdene.

Ingen relasjon mellom offer og gjerningsmann

Det var ingen relasjon mellom gjerningsmannen og den 42 år gamle mannen som ble knivstukket i halsen med en tapetkniv.

– En meningsløs affære, sa jourhavende politijurist i Søndre Buskerud politidistrikt Walter Småland til NRK tidligere lørdag.

Politiet ser svært alvorlig på hendelsen.

Det var passasjerer på toget som pågrep gjerningsmannen først. De holdt han fast, slik at han ikke kom seg av toget før politiet kom til stedet. Mannen, som er kjent av politiet fra før, ble pågrepet på Sande stasjon i Vestfold og sitter nå i Skien fengsel for videre avhør.

Den 42 år gamle mannen som ble offer for knivstikkingen ble fraktet til sykehus i Drammen for helsebehandling, og ble lørdag skrevet ut.

Det ble forholdsvis raskt klart at 42-åringen ikke var
livstruende skadet, men det ble besluttet å holde ham på sykehus
for observasjon over natten.

Løp gjennom toget med kniv

Gjerningsmannen skal etter knivstikkingen ha løpt gjennom togsettet med gjerningsvåpenet.

Politiet opplyste tidligere at gjerningsmannen skal ha sagt til 42-åringen at han skulle drepes rett før knivstikkingen skjedde.

Prøver fra gjerningsmannen skal vise at han var påvirket av alkohol før hendelsen, opplyser politiet til VG.

– Gjerningsmannen var påvirket av alkohol da hendelsen inntraff, men graden av påvirkning kan jeg ikke si noe om. Utover det vil vi ikke kommentere hans psykiske tilstand, sier jourhavende jurist Walter Småland i Søndre Buskerud politidistrikt til VG.

Gjerningsmannens oppførsel skal også ifølge avisa være fanget på togets overvåkingskameraer. Politiet har innhentet overvåkingsmaterialet for å gjennomgå det.