NRK Meny
Normal

Beboer (53) siktet for boligbrann

Brannen som rammet omsorgsboliger i Sandefjord er sannsynligvis påsatt, mener politiet. Nå er en 53-åring siktet i saken.

Boligbrann i Sandefjord
Foto: Geir Eriksen / Gfoto

En 53 år gammel mann er pågrepet etter brannen ved en omsorgsbolig på Heimdal i Sandefjord tidligere i dag. Mannen bor selv i leilighetskomplekset.

Han er siktet for å ha forårsaket brannen, ifølge politiet.

– Dette er et sted hvor det har vært brann tidligere. Vi har skjellig grunn til mistanke om at i hvert fall denne brannen ble startet av den siktede mannen, sier politiadvokat Magnar Pedersen i Vestfold politidistrikt til NRK.

Pågripelsen begrunnes med faren for bevisforspillelse. En person ble sendt til sykehus etter brannen.

Les også:

Politiet opplyser at Sandefjord kommune har tatt hånd om beboerne og at kommunen sørger for midlertidige boliger.

Magnar Pedersen.

Magnar Pedersen sier til NRK at de per onsdag ettermiddag har grunn til å tro at det var 53-åringen som stiftet brannen i omsorgsboligen sin.

Foto: Per Foss / NRK

Gransker branntomta

Magnar Pedersen er klar på at de fra politiets side ikke har kommet lengre enn at de venter på åstedsundersøkelsene fra branntomta. Dette danner grunnlaget for en videre straffeforfølgning av 53-åringen.

– Nå skal vi ha en befaring av åstedet, og en videre etterforskning vil gi oss bedre svar rundt brannen. Men sånn det ser ut nå ser det ut til at denne mannen har startet brannen, sier han.