NRK Meny
Normal

– Den nye sesongen startet på søndag

Selv om Larvik fortsatt vil vinne sluttspillet, har Ole Gustav Gjekstad allerede begynt å se fremover mot neste sesong.

Ole Gustav Gjekstad under Kick-Off for eliteserien i håndball

Ole Gustav Gjekstad ønsker større suksess i Mesterligaen, men innser at laget må forbedre seg.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Med tap 17–22 mot Buducnost på søndag var alt håp om Mesterliga-suksess ute for Larvik.

For denne gang, for trener Ole Gustav Gjekstad har allerede funnet ut av hva laget må bli bedre på, for å gjenskape suksess i Europa.

– Selv om vi har sluttspillet i Norge som vi kan vinne, og noen serie- og mesterligakamper, så startet vel den nye sesongen for meg på søndag. Vi må begynne å se fremover mot neste sesong, sier Gjekstad til NRK.no.

For selv om laget nylig ble kronet til seriemester for 10. gang på rad, så har også laget vært i semifinale eller finale de fire siste sesongene i Mesterligaen. For å gjenskape den suksessen, må laget bli bedre.

– Vi ser at vi må bli mer robuste, vi må ha litt mer tyngde rett og slett. Vi må sørge for at vi blir bedre med ball, det er kanskje det viktigste. Og så må vi ha nok fokus på det som skal skje på håndballbanen, kanskje ikke så mye på det som skal skje rundt banen. Det er arbeidskrav på håndballbanen som er det viktigste, det er der vi må bruke nok tid, forklarer Gjekstad.

Burde slått Vardar Skopje

En annen årsak til at det ikke gikk som det skulle i år, er at laget ikke vant den siste kampen i gruppespillet før jul.

– Det første som gikk galt var at vi ikke slo Vardar Skopje. Da hadde vi kommet i en enklere pulje i mellomrunden. Men når vi ikke slo dem, så er det flere faktorer, sier Gjekstad og legger til:

Larvik håndball.

Larvik kunne i februar feire sitt 10. strake seriegull. Men i Europa har konkurransen blitt tøffere.

Foto: Fredrik Laland Ekeli

– Jeg har sett en utflating på en del av de spillerne som har vært med på alt de siste årene, på både landslag og klubblag. Det har vært tungt og holde tritt. Den andre biten er at vi har vært litt uheldige med skader og det tredje er at vi ikke har vært dyktige nok til å utvikle det offensive spillet vårt, sier Gjekstad.

– Totalt sett så er vi ikke fornøyd med at vi ikke er videre, og vi har ganske mye å jobbe med for å ta det steget tilbake igjen helt til topps.

Les også: Skjebnekamp for Larvik

Vil ta tilbake Arena Larvik

Treneren mener også laget må begynne å prestere bedre på hjemmebane.

– Vi har et lag i år hvor noen har fått kjenne på Mesterligaen for første gang, vi har mange som vært med på det lenge. Men det er klart vi ser at vi også er avhengig av våre beste spillere til disse kampene. Det viktigste vi gjør nå er å ta tilbake hjemmebanen vår, vi har tapt for mange hjemmekamper i det siste, forteller Gjekstad.

– Dere ble jo, nesten som vanlig, mestere i Norge. Men har nivået i Europa blitt høyere?

– Ja, det er jo sånn at det har blitt en liten maktkonsentrasjon i noen klubber. Györ er én av dem, Buducnost er den andre. Og så ser det ut til at Vardar Skopje blir den tredje som har handlet inn veldig mange av de beste spillerne. Der hvor det før var kanskje 10–12 lag som sloss, så er det vel nå 5–6 som er med. Og etter min mening er det beste klubblagene en god del bedre enn de beste landslagene, sier Gjekstad.

Og selv om han, og klubben, skal jobbe knallhardt for å gå lenger i Mesterligaen neste sesong, så vil han ikke komme med noen garantier.

– Det er ingen garantier. Vi er også prisgitt det andre klubber gjør. Og det er også sånn at de klubbene som slo oss ut i år, Buducnost og Györ, har vært tippet foran oss hele sesongen. Så det er vel ingen kjempeoverraskelse for ekspertene, men like fullt så er det surt å ikke ta det steget videre, avslutter Gjekstad.