Noe av det deiligste på ferie, er at det er «lov» til å gå på restaurant, kanskje opptil flere ganger om dagen.
Hvordan maten smaker og hva vi spiser, er med på å gi oss de minnene vi lever på i lange tider etterpå.
Men lengter du tilbake til ferien, men kan ikke dra? Da kan du lage maten hjemme.
Kokk Morten Kristiansen har vært mye i Spania. Han liker seg best rundt Bilbao og San Sebastian nord i Spania.
Men en ting man får servert over hele «fjøla», er spanske kjøttboller. De kan du ente spise sammen med andre tapasretter, eller som en hovedrett.
Her her hans oppskrift.
Tapaskjøttboller
- 250 gram kjøttdeig
- 3 hvitløkfedd
- 1/2 løk
- bladpersille finhakket
- 1/2 rød chili, finhakket
- salt og pepper, allehånde, nellik eller det kryddere du ønsker å tilsette
Rør alt sammen, trill ut i små boller og stek på middels sterk varme. Server dem med tomatsaus.
Tomatsaus
- 1 finhakket gul løk
- 3 hvitløkfedd
- 3 tomater hakkede
- 1 boks tomater.
- salt, pepper, chili, timian, oregano,
Start med å blanke løk og hvitløk i en kjele med olivenolje, ha i tomater og smak til med krydder. La sausen småkoke i minimum 20 minutter og gjerne lenger.
– Da har du det, sier Morten.