NRK Meny
Normal

ScanRope permitterer

14 av Fellesforbundets medlemmer har fått beskjed om at de vil bli permittert i september.

Hovedtillitsvalgt i Parker Scanrope, Dan Rugsveen

Alle Fellesforbundets medlemmer ved Bridon ScanRope bortesett fra en er permittert etter 11. september. Her er hovedtillitsvalgt Dan Rugsveen.

Foto: Philip Hofgaard / NRK

Fra før av er 16 av Fellesforbundets medlemmer i bedriften permittert. Det betyr at alle bortsett fra en operatør blir permittert.

– Det er ikke noe god stemning på jobben nå og flere er redde for jobbene sine, sier tillitsvalgt i Fellesforbundet Dan Rugsveen.

Også en del av funksjonærene i bedriften er blitt varslet om at de vil bli 50 prosent permittert.

Rune Lie, site manager i Bridon ScanRope, sier til NRK at de jobber med nye kontrakter.

Mange eierskifter

Bridon ScanRope leverer blant annet kabler og wirer til oljeindustrien. Bedriften er gammel, men har byttet eiere flere ganger. Sist var i januar, da britiske Bridon tok over fra Amerikanske Parker.

– Bridon har heldigvis holdt liv i oss siden i vinter. De har skaffet oss noen småordre som har klart å holde liv i oss lenger enn det Parker ville ha gjort. Uten tvil, sier Rugsveen.

ScanRope Solgt

Permitteringer ved ScanRope

Nytt permitteringsvarsel fra ScanRope

Frykter for ScanRopes framtid

Oljeprisen har skylda

– Men selv ikke Bridon kan klare å gjøre noe med oljeprisen på globalt nivå. Og når den stuper fra 120 kroner fatet til 50, så er det ikke så mye å få gjort med det. Alle underleverandører til oljeindustrien merker det, sier han.