Sauekadavre bundet fast

To sauekadavre er funnet bundet fast til en påle i Kodal i Sandefjord kommune, melder politiet. Saue- og geitehoder i tau er funnet på Tjøme.

Sauer bundet fast

To sauekadavre ble funnet av turgåer i Kodal, opplyser politiet

Foto: Geir Eriksen

Det er uvisst om de to sauene i Kodal er lagt ut døde som åte, eller om det dreier seg om dyremishandling, forteller politiet. De undersøker stedet tirsdag kveld.

Politiet opplyser videre at det ifølge viltnemnda ikke er tillatt å bruke husdyr som åte. På stedet der de døde dyrene er funnet, ligger det også en del fjær.

Etterforsker

– Det var en turgåer som meldte fra om dyrene, sier operasjonsleder Johs Nysæter hos politiet i Vestfold.

Noen av dyrene er merket. Politiet oppretter sak og skal undersøke hva som har skjedd og finne ut hvem som eier dyrene. Så langt er ikke eierne kontaktet.

Døde sau på Tjøme

På Tjøme meldte en far om at sønnen hadde sett døde geitehoder på en stake ved Torås fort. Da politiet reiste til stedet, fant de 12 sau- og geitehoder som henger i tau.

Senere på kvelden opplyste politiet at de to sakene ikke hadde noen forbindelse.

For politiet fremsto området på Tjøme som en seremoni eller offerplass. Sent tirsdag kveld kom politiet i kontakt med en person som hevder han er ansvarlig for å ha hengt opp sauehodene på Tjøme. Formålet skal være å tørke hodene og at dette er blitt gjort de siste årene. Sauehodene ble så tatt vekk.

Sau var åte

Onsdag ettermiddag opplyser operasjonsleder Per Arne Amundsen at de også har kommet i kontakt med personen som hadde lagt ut de døde sauene i Kodal.

– Sauene ble fjernet i morges av personen som la de ut. De ble brukt til åte til jakt. Han visste ikke at det var ulovlig å bruke tamdyr til dette, sier Amiunsen.

Amundsen er usikker på hva som skjer videre i disse to sakene.

Laster kart, vennligst vent...

Døde sau ble funnet i Kodal og på Tjøme.