NRK Meny
Normal

Kvinne (36) satte fyr på leilighetskompleks

Det var til sammen 11 personer i leilighetskomplekset da kvinnen tente på.

Brann i rekkehus på Nøtterøy, Vestfold

Leilighetskomplekset bestod av seks leiligheter. Kvinnen som tente på, er i Tønsberg tingrett dømt til tvungent psykisk helsevern.

Foto: Hans Petter Reppe

En 36 år gammel kvinne som ble pågrepet etter en brann i et leilighetskompleks på Nøtterøy i november 2012, er nå dømt til tvungent psykisk helsevern for å ha tent på leilighetene.

Ifølge dommen tente hun på brennbart materiale inni en bod i komplekset, samt en sofa som var plassert utenfor leilighetene. 36-åringen innrømmet dette i retten, men blir overført til helsevesenet fordi hun var psykotisk.

Les også:

Tidligere dømt

Det befant seg til sammen 11 personer i de forskjellige leilighetene da brannen startet. Brannvesenet slo i retten fast at det var fare for livet til de som oppholdt seg i leiligheten der brannen startet.

Brannen førte også til materielle skader for rundt 1,8 millioner kroner, og kvinnen er dømt til å betale 6 000 kroner i egenandel.

Hun vedtok dommen fra Tønsberg tingrett.

36-åringen er også tidligere dømt for å ha satt fyr på en omsorgsbolig i 2009. Den gangen ble leiligheten hun bodde i på Tjøme totalskadd, og kvinnen ble dømt til fengsel.