NRK Meny
Normal

Satser trolig på ny formasjon

Mye tyder på at Lars Bohinen kommer til å satse på 3-5-2 som formasjon for Sandefjord i år.

Lars Bohinen

Sandefjord-trener Lars Bohinen ønsker seg en midtstopper til før serien starter.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Torsdag ledet han laget til kamp for andre gang, da de tapte 2–1 borte mot Odd i en treningskamp.

Bohinen liker det han ser av laget i den nye formasjonen.

– Vi syns det er en spennende formasjon. Vi har spillere som kan beherske det. Det er en fleksibel formasjon og det gir oss en del variasjonsmuligheter. Men det fordrer også at spillerne er veldig på mentalt i forhold til å lære seg når og hvor, hvorfor og hvordan.

– Er du fornøyd med den troppen du har akkurat nå?

– Jeg er for så vidt fornøyd med den troppen. Jeg ser at vi kanskje mangler en midtstopper med bra klasse. Det ville gjøre at vi sover bedre om natta. Men vi har folk som kan ta den jobben også internt, og vi kan omskolere folk litt innimellom. Vi skal ikke stresse for mye med det. Hvis vi klarer å få inn en stopper til før serien starter, så er det en kjempebonus for oss.

Les også:

Fokuserer på det defensive

Nå venter tre nye eliteseriemotstandere for Sandefjord og med en ny og noe uvanlig formasjon, er det mye å lære seg for Sandefjord-spillerne.

Derfor kommer Bohinen til å fortsette og holde fokus på det defensive i ukene fremover.

– At vi lærer oss den defensive strukturen og lærer oss å stå riktig. Det vil gi oss mange positive og offensive muligheter. Vi fortsetter med det til vi skal på treningsleir til Tyrkia om halvannen uke. Fram til det blir det mye terping defensivt, så blir det et lite fokusskifte etter det, antageligvis.