Fotballproff voldsdømt

Sandefjord-spilleren er dømt for flere tilfeller av grov vold. Han var én av tre menn som var tiltalt.

1800 ståplasser solgt

Mannen spiller for førstedivisjonslaget Sandefjord Fotball. (arkivbilde)

Foto: Yngve Tørrestad / NRK

Voldsepisodene skjedde i Drammen sentrum i fjor sommer og saken mot han og de tre andre mennene, gikk for Drammen tingrett 17. og 18. februar.

Aktor i saken ba om ett års fengsel for Sandefjord-spilleren, og henholdsvis seks og fem måneders fengsel for de to andre. Forsvarerne ba om frifinnelse.

Retten mente aktors påstand var for streng og satte straffen til ti måneders fengsel for fotballspilleren.

De to andre ble dømt til henholdsvis fem måneder og 90 dager i fengsel.

Retten mener Sandefjord-spilleren var den mest aggressive og aktive i forbindelse med voldsepisodene i Drammen.

Les også:

Erstatning og oppreisning

Fotballspilleren ble også dømt til å betale til sammen 34 4320 kroner i erstatning og oppreisning til de han skadet. De to andre skal være med på å betale deler av beløpet. I tillegg må han betale 6 000 kroner i saksomkostninger.

Personen som ble mest skadet som følge av volden, fikk hjernerystelse, tannskader og måtte sy 15 sting.

Det virker som uforståelig og unødvendig voldsbruk, heter det i dommen fra Drammen
tingrett.

Fotballspilleren og den ene av de to andre tiltalte, erkjente seg ikke skyldig da saken var oppe for retten, mens tredjemannen erkjente deler av det han var tiltalt for.

Vurderinger

Etter at dommen ble kjent mandag formiddag, skriver daglig leder i Sandefjord Fotball Per Ketil Berg følgende i en pressemeling:

«(...) Sandefjord Fotball vil nå bruke dagen i dag og morgendagen på å gjøre vurderinger knyttet til dette og vil komme med en redegjørelse vedrørende klubbens stilling til saken onsdag formiddag. Det vil ikke bli gitt ytterligere kommentarer fra Sandefjord Fotball før onsdag formiddag.»

– Må få en ny sjanse

Leder av supporterklubben Blåhvalene Leif Tore Markman beskriver saken som uheldig.

– Det er aldri bra at noen får dom i en voldssak, uansett om man er fotballspiller eller hva man måtte bedrive, sier han til NRK.no.

– Hva slags konsekvenser bør dette få, mener du?

– Det er rettsapparatet som styrer hva slags konsekvenser en slik sak får når man er dømt. Utover det føler jeg ikke det er opp til meg å si noe om konsekvensene.

Selv mener Markman at spilleren må få en nye sjanse.

– Vår oppgave nå blir å støtte han og å sørge for å tenke fremover ikke bakover.

– Kanskje Sandefjord fotball kan være et sted hvor vedkommende kan finne den roen han trenger til å stable på beina en ny måte å være på i gitte situasjoner. Kanskje han får et system rundt seg som gjør at han kan takle slike situasjoner, hvis det skulle oppstå en gang til, legger han til.