Sandefjords nye målmaskin

SANDEFJORD (NRK): Sandefjord Fotball tror de vil overraske i årets eliteserie og ende opp blant de ti beste. Da må det scores mange mål. Derfor er Flamur Kastrati hentet til klubben.

Flamur Kastrati

Flamur Kastrati er hentet inn til Sandefjord i vinter. Han lover å jobbe hardt for å score mange mål og bidra til å oppfylle klubbens ambisjoner.

Foto: John-André Samuelsen / NRK

Sandefjord er tilbake i eliteserien i fotball. Sist var i 2015. Det er en sesong de fleste fotballinteresserte i Sandefjord vil glemme så raskt som mulig. Etter en god start med to seire på de tre første kampene, ble det helsvart utover i sesongen. 22 tap og rett ned i 1. divisjon er fasit fra den gang. Nå har laget klokkertro på at de skal gjøre det bra i eliteserien.

Lars Bohinen

Sandefjord trener, Lars Bohinen, tror Sandefjord kan overraske mange i årets eliteserie. Bohinen mener Sandefjord er gode nok for å være i eliteserien også i 2018.

Foto: Fredrik Laland Ekeli / NRK

– Vi tror vi har bra muligheter for å være i eliteserien også i 2018. Vi er innstilt på å gi alt for å klare det, sier trener Lars Bohinen.

Han mener eliteserien er jevnere fra 10. plass og nedover i år enn hva eliteserien var i 2015.

Elendig oppkjøring

Resultatene fra vinterens treningskamper har vært alt annet enn oppløftende. Seks av vinterens ni treningskamper har endt med tap, og målene har rent inn. 0–5 mot Tromsø og 0–4 mot Vålerenga gjør at de fleste ekspertene tipper Sandefjord rett ned i 1. divisjon igjen.

– Det er noe helt annet å spille om poeng og når det er folk på tribunen, sier Erik Mjelde.

Veteranen, som nå starter sin sjuende sesong for Sandefjord, tror de kan klare å nå målet om å bli blant de ti beste lagene i Norge, tross de elendige resultatene fra treningskampene i vinter.

Lover å score

Sandefjord har i flere sesonger savnet en spiss som scorer mange mål. Nå er Flamur Kastrati hentet inn.

– Jeg skal jobbe beinhardt for å sette de sjansene jeg får og score så mange mål som mulig, sier Kastrati.

Han kom til Sandefjord fra Aalesund. Han har også mange års erfaring fra Strømsgodset og MSV Duisburg i Tyskland. Trener Lars Bohinen håper Kastrati blir toppscorer og kan kjempe med de beste spissene i eliteserien om tittelen.

Kastrati sier selv han vil gjøre alt han kan for å oppnå klubbens ambisjoner. Han mener årets utgave av Sandefjord absolutt er god nok for eliteserien.

– Lagene som kommer hit, skal ikke tro at det bare er å ta poengene og stikke av, sier Kastrati som tror Sandefjord kan overraske.

– Leicester gjorde jo det.

– Så vi snakker gull?

– Tja, høyt opp i alle fall, smiler Kastrati.

Flamur Kastrati

Flamur Kastrati kan bli det naturlige midtpunktet på årets utgave av Sandefjord.

Foto: John-André Samuelsen / NRK