NRK Meny
Normal

Saksøker LHK for å få lønn

Larvik håndballklubb må møte i Larvik tingrett fordi den tidligere daglige lederen vil ha lønna si.

Daglig leder i Larvik, Bjørn Gunnar Bruun Hansen.

Tidligere daglig leder Bjørn Gunnar Bruun Hansen i Larvik håndballklubb mener han aksepterte at lønna hans kunne utsettes i en økonomisk vanskelig tid, men ikke utebli totalt.

Foto: Anette Stensholt / NRK

Tidligere daglig leder Bjørn Gunnar Bruun Hansen i Larvik håndballklubb har stevnet Larvik håndballklubb for å få utbetalt nesten 724 000 kroner i lønn i perioden august-desember 2013, samt feriepenger og forsinkelsesrenter.

– Leit med rettssak

Hans advokat Roger Berglie sier hans klient synes det er trist at eneste måten å få den utsatte lønna, er å gå rettens vei.

– Han synes det er leit at det har blitt rettssak. Dette er en klubb han har vært med ifra dens begynnelse. Det har vært mer en livsstil en vanlig jobb for ham, sier advokat Roger Berglie.

Uenig i lønnskrav

Larvik håndballklubb mener Bjørn Gunnar Bruun Hansen ikke har krav på pengene. I sluttinnlegget til Larvik tingrett viser klubbens advokat Søren Øyvind Hellenes til at Bruun Hansen avsto fra lønn høsten 2013 på grunn av økonomiske problemer i klubben.

Hellenes mener at Bruun Hansen selv opplyste til ansatte, sponsorer og andre at han hadde avstått fra lønn for å sørge for fortsatt drift av klubben.

Roger Berglie viser til at Bruun Hansen kun har akseptert en utsatt lønnsutbetaling.

Les også: LHK avviser alle krav

Tidligere daglig leder saksøker Larvik håndballklubb

gaupen

Larvik håndballklubbs Harald Gaupen er ikke enig at den tidligere daglige lederen har krav på pengene.

Foto: Philip Hofgaard / NRK

Strid om ferie og penger

Bjørn Gunnar Bruun Hansen mener også at det er galt at han ble trukket i lønn for 23 feriedager, fordi han ikke tok ut hele ferien sin.

Hellenes mener at Brunn-Hansen ikke sa ifra at han ikke avviklet ferie. Dessuten viser Hellenes til at Bruun Hansen var daglig leder og innrettet selv sin arbeidstid og ferie.

Det er satt av to dager til saken som starter i Larvik tingrett mandag 18. januar.

Forlik umulig

Larvik håndballklubbs styreleder Harald Gaupen synes også det er trist at partene møtes i retten.

– Nå må vi rippe opp i en vond historie for et år tilbake, da klubben nesten var konkurs. Mange har lagt dette bak seg. Nå kommer det opp igjen, sier Harald Gaupen.

– Hva er gjort for å unngå rettssak?

– Det har ikke vært mulig å få til et forlik i denne saken. Vi har ikke blitt enige, sier Gaupen.