NRK Meny

Saksøker LHK

Oppsummert

Tidligere daglig leder Bjørn Gunnar Bruun Hansen i LHK stevnet klubben for å få utbetalt ca. 724 000 kroner i lønn for august-desember 2013. LHK mener Hansen avsto fra lønn høsten 2013 på grunn av økonomiske problemer i klubben.

 • Anker dommen

  Bjørn Gunnar Bruun Hansen velger å anke dommen i saken mot Larvik Håndball Klubb, skriver Østlands-Posten. Han gikk til sak mot LHK for å få utbetalt lønn for august-desember 2013, men Larvik tingrett ga klubben medhold.

 • Vurderer anke

  Tidligere daglig leder i LHK, Bjørn-Gunnar Bruun Hansen er skuffet over tingrettsdommen som gikk i håndballklubbens favør. Han gikk til sak mot LHK for å få utbetalt lønn for august-desember 2013. Bruun Hansens advokat Roger Berglie sier til NRK at de nå skal vurdere en anke, men at det kommer helt an på om hans klient orker en runde til i retten mot sin tidligere arbeidsgiver.

 • LHK frifunnet i retten

  Tidligere daglig leder Bjørn Gunnar Bruun Hansen i LHK stevnet klubben for å få utbetalt ca. 724 000 kroner i lønn for august-desember 2013. LHK mente derimot at Hansen avsto fra lønn på grunn av økonomiske problemer i klubben. Larvik tingrett ga klubben medhold, og Bruun Hansen er dømt til å betale 115 500 kroner i saksomkostninger til LHK.

 • Mener kravet ikke er gyldig

  Styreleder i LHK, Harald Gaupen, sa mandag i retten at påstanden om lønnskrav fra Bruun Hansen lå på bordet da han kom inn i klubben som konstituert daglig leder i fjor vinter. Det ble imidlertid bestemt at kravet ikke skulle tas med som en forpliktelse i regnskapet fordi Bruun Hansen signerte fullstendighetserklæring for regnskapet 2013. Gaupen mener det er godt nok bevis for at kravet ikke er gyldig. Her med advokat Søren Hellenes (t.h.)

  Harald Gaupen og Søren Hellenes
  Foto: Vegard Lilleås / NRK
 • Kausjonerte

  En sterkt preget Bjørn Gunnar Bruun Hansen forklarte seg i retten i dag. Det kom fram at han gjennom sin ansettelsesperiode i LHK kausjonerte for mellom 6 og 7 millioner kroner for klubben i tider når likviditeten var dårlig. På det meste 2,6 millioner på en gang. Han nektet også for at han har sagt fra seg lønn. Her med forsvarer Roger Berglie (t.v.)

  Roger Berglie og Bjørn Gunnar Bruun Hansen
  Foto: Vegard Lilleås / NRK