NRK Meny
Normal

Ryanair kritiserer turistnæringen

Sjefen for flyselskapet Ryanair kritiserer turistnæringen i Vestfold for å sove i timen.

Sandefjord Lufthavn Torp
Foto: Thomas Bjørnflaten / Scanpix

Turistnæringen i Vestfold sover i timen, hevder Wilhelm Hamilton som er Ryanairs sjef for det nordeuropeiske markedet.

I august var over halvparten av passasjerene som kom til Torp utlendinger.

Men med et par hederlige unntak later ikke turistnæringen til å være interessert i dem, sier Hamilton.

Må jobbe for turistene

Normalt er nesten 2/3 av Ryanairs passasjerer til og fra Torp nordmenn på billigtur til utlandet. Men tallene fra august viser at Østafjellsfylkene har store muligheter til å trekke til seg turister fra Storbritannia, Irland, Tyskland og Italia, mener Hamilton.

- Jet tror det kan gjøres mye mer for å ta vare på de turistene som kommer til Norge. Vi tror nemlig at dersom det satses litt kan det bringe 85.000 flere turister i året. Det betyr mye for næringslivet, sier han.

Krever innsats

Mens vi nordmenn er mest opptatt av å komme billig til utlandet, er de andre stedene Ryanair lander opptatt av hvordan de kan trekke til seg turister og få økt aktivitet. Hamilton understreker at dette krever innsats.

- Jeg savner aktiv markedsføring på flyplassene. Der kan jo de som har et tilbud legge ut sine brosjyrer. De kan snakke med utenlandske journalister for å få dem til å skrive om sitt tilbud, sier han.

Nå håper han at næringslivet tenker igjennom hva de ønsker og at de gjør noe med det.

Kjenner seg ikke helt igjen

Daglig leder for Telemarksreiser Marie Bergsli, sier at hun ikke kjenner seg igjen i den beskrivelsen Hamilton gir av reiselivsaktørene i området.

Hun mener de faktisk jobber med å markedsføre seg, men er oppgitt over at flyselskapet stadig skifter ledelse.

- Hamilton hadde en forgjenger som vi hadde en svært god dialog med. Problemet er at det som ofte skjer er at når en oppnår god kontakt med Ryanair så er det plutselig en ny person en skal ha kontakten med. De skifter sjefer ofte, og da blir det vanskelig, sier hun.

Bergsli sier at de har et stort ønske om et samarbeid med selskapet som tross alt frakter mange passasjerer til dette området.