Rundt 40 ansatte mister jobben

A-posten kuttes ned. – Det betyr at rundt 40 ansatte vil miste jobben på Borgeskogen i Stokke, sier kretsleder i Post- og kommunikasjonsforbundet.

postterminal på Robsrud i Lørenskog

550 MISTER JOBBEN: 550 ansatte mister jobben i Posten på landsbasis. Rundt 40 av disse jobber på Borgeskogen i Syokke. – Det er ille, sier Ann Elisabeth Wirgeness i Post- og kommunikasjonsforbundet.

Foto: Posten

Transportkomiteens innstilling til Stortinget er at Posten må spare penger og A-posten må vekk, skriver VG. 550 ansatte kommer til å miste jobben i Posten på landsbasis.

– Rundt 40 postansatte vil miste jobben på postterminalen på Borgeskogen i Stokke, sier kretsleder Ann Elisabeth Wirgeness i Post- og kommunikasjonsforbundet til NRK.

– Fryktelig vanskelig å finne jobb

At A-posten ryker innebærer at produksjon av brevpost vil flyttes over til Østlandsterminalen, Bodø og Tromsø.

Ann Elisabeth Wirgeness

DE UNGE FØRST: Ann Elisabeth Wirgeness i Post- og kommunikasjonsforbundet sier at folk er veldig bekymret på Borgeskogen. – Nedbemanningen vil først og fremst treffe de unge, sier hun.

Foto: Posten Norge

I dag er det ni brevsorteringsterminaler i Norge. Det betyr at 550 ansatte mister jobben i Trondheim, Molde, Stavanger, Bergen, Evenes og Stokke.

– Jeg tenker at det er kjempetrist. Det er fryktelig vanskelig å skaffe de nye jobber i Posten, fordi Posten har vært i omstilling i mange år. De har lagt ned postkontor og det skjer ting hele tiden, sier Wigerness.

Hun er ikke overrasket over Transportkomiteens enstemmige innstilling.

– Dette har vi hørt om veldig lenge, så jeg tror ikke at noen er overrasket. Men det treffer oss veldig hardt når det først kommer, fordi vi er gode på å skyve det fra oss, sier Wigerness og legger til at hun forstår grunnlaget for innstillingen.

Slik situasjonen er, er det liten sannsynlighet for at de ansatte vil kunne finne seg en jobb i Posten, mener Wigerness, men sier at de skal hjelpe de å finne jobber i et annet arbeidsmarked.

– Et naturlig steg

John Eckhoff, pressesjef, Posten Norge

FÆRRE SENDER BREV: – Bare i år har brevvolumet falt ned med 12 prosent, sier Pressesjef i Post Norge, John Eckhoff.

Foto: Posten Norge

Pressesjef i Post Norge, John Eckhoff, sier at dette har vært ønsket fra Post Norges side ettersom brevvolumet har falt ned med 50 prosent siden 1999. De siste fire årene har volumet falt ned med 24 prosent.

Dette har skjedd på grunn av den teknologiske utviklingen. Nå skjer kommunikasjonen på en helt annen måte; regningene blir betalt via nettbanken, e-posten blir foretrukket fremfor brev, digitale postkasser overtar.

– Når vi ser fallet i brevvolumet de siste 15 årene, så må noe gjøres. Det å gjøre A-post og B-post til en strøm, det er det mest naturlige steget for Post Norge, sier Eckhoff.

Men Post Norge er kjent for gode omstillinger, ifølge pressesjefen.

– Som konsern har vi redusert antall ansatte med tusen personer hvert år de siste årene uten å ha hatt arbeidskonflikter. Vi vil fortsette det gode samarbeidet med de ansattes organisasjoner og tillitsvalgte også i denne omstillingen.