NRK Meny
Normal

Rør skaper trafikktrøbbel

Trafikanter på Nøtterøy må belage seg på fortsatt innsnevret veibane og stengt gang- og sykkelsti langs deler av Kirkeveien.

Teie veidele

Både bilister, syklister og gående har i lengre tid måttet tilpasse seg gravearbeider langs Kirkeveien. Om noen uker er trafikkforholdene tilbake til det normale igjen.

Foto: Jan Gulliksen / NRK

Kommunen har i lengre tid jobbet med utskifting av rør som skal frakte overvann fra Teie og ned til Kanalen i Tønsberg.

Derfor har det vært gravearbeider og endret kjøremønster flere steder på Teie.

Forsinket levering

Mest merkbart er det på Kirkeveien mellom Teie veidele og Teiehøyden. Og trafikantene må smøre seg med tålmodighet, sier drifts- og anleggssjef Torgeir Bettum.

– Det har beklageligvis vært en forsinkelse av leveranser til en kum som skal stå ved Teie veidele. Derfor har prosjektet tatt lengre tid enn planlagt.

Noen uker til

Ifølge informasjonen som kommunen har gitt til beboere i området skulle arbeidene langs Kirkeveien vært avsluttet i slutten av oktober. Nå går det enda noen uker, sier Bettum.

– I løpet av 2–3 uker vil veien bli tilbakestilt til slik den var, men værforholdene avgjør om det blir ferdig asfaltert før vinteren. Gang- og sykkelveien har vært stengt i lang tid, og det vil nok ta 3–4 uker før den blir åpnet igjen.

Millionprosjekt

Det gamle ledningsnettet for overvann var såpass dårlig at det hadde begynt å rase sammen. I tillegg er det dårlige grunnforhold i området, slik at man har måttet bore seg ned punkt for punkt istedenfor å grave.

Men når kommunen nå skifter ut rørene, er dimensjonen økt for å ta unna mer overvann. Prosjektet er omfattende og koster omkring 27 millioner kroner.