Rocky fortsatt ikke hentet

– Hvis han ikke henter Rocky på fredag, kontakter jeg Mattilsynet, sier daglig leder hos hundepensjonatet i Andebu.

Tapt og funnet chihuahua

FORTSATT IKKE HENTET: Den lille chihuahuaen med navnet 'Rocky' er fortsatt ikke hentet. Nå sier eieren at han vil komme i løpet av denne uken.

Foto: Hans Philip Hofgaard / NRK

– Hvis han ikke dukker opp på fredag, så har han på mange måter vist en så stor ansvarsløshet, at jeg kommer til å sende inn en bekymringsmelding til Mattilsynet fredag ettermiddag, sier Roger Aasland, daglig leder hos Thorsheim Kennel & Hundehotell.

Etter at den lille chihuahuaen med navnet "Rocky" ble funnet, har Aasland passet på den de siste to ukene. Hunden skulle han overgi til eieren, Jim Richard Fredriksen, den 28. oktober i forrige uke. Men eieren kom ikke, grunnet sykdom i familien.

Fredriksen sier nå at han vil komme i løpet av uken, men dersom han ikke gjør det, kan det få konsekvenser.

– Han kan miste retten til å ha dyr, sier Aasland.

Politiet purret

Roger Aasland

HAR DET BRA: – Rocky har det bra. Han storkoser seg, så det er ikke noe farlig med ham, sier daglig leder hos Thorsheim Kennel & Hundehotell, Roger Aasland som passer på hunden. Det er ikke Rocky på bildet, men en annen chihuahua.

Foto: Privat

Fredriksen var på høstferie i Larvik da Rocky forsvant.

I begynnelsen fikk han opplyst at Rocky var påkjørt og død, men det trodde han ikke noe på, og fortsatte å lete. Da hunden ble funnet var han lettet og gledet seg til å få med seg familiens midtpunkt tilbake til Ålesund før helgen i forrige uke.

Men det gjorde han ikke. Fredriksen hadde heller ikke sagt ifra til hundepensjonatet, og det førte til at Aasland kontaktet politiet.

– Vi tar jo av oss denne lille hunden etter beste evne og gjør så godt vi kan for at hunden skal ha det bra, men jeg synes at det er merkelig at man ikke tar det ansvaret og ringer og gir beskjed, forteller Aasland.

Personlig har han valgt å ikke inngå i dialog med eieren. Det er politiet som har purret på Fredriksen.

– Jeg har valgt å ikke ha noe kommunikasjon med han. Det er politiet som får ordne opp i det selv, sier Aasland.

– Jeg har snakket med eier som sier at han kommer. Hvis det ikke skjer, må vi vurdere hva vi gjør, sier Karin M. Walin ved Larvik politikammer.

Skulle hente Rocky

Når NRK ringer til Fredriksen, er han på legevakten.

– Jeg har hatt syke barn, og det er det som har vært greia hele tiden. Jeg har hatt planer om å kjøre ned flere ganger, men barna har hatt omgangssyken, så det er derfor jeg ikke har kommet, sier Fredriksen.

Fredriksen har kun en ting å si om planen til Aasland om å kontakte Mattilsynet.

– Uansett så kommer jeg til å kjøre nedover i morgen. Hunden blir hentet før fredagen, den, avslutter eieren.