Risikerer ti års fengsel for grov vold

En 27 år gammel mann fra Litauen risikerer ti års fengsel for grov vold mot en 50 år gammel litauer i oktober i fjor. Siktelsen mot to andre litauere er frafalt. 50-åringen døde senere på sykehus.

Politisperring rundt huset.

En 50 år gammel litauisk mann ble funnet i en seng i denne boligen på Presterød i Tønsberg i oktober i fjor. Mannen hadde store hodeskader og han døde senere på sykehus. Nå står en 27 år gammel mann tiltalt for grov vold. Han risikerer ti års fengsel om han blir funnet skyldig i Tønsberg tingrett.

Foto: Fredrik Hansen / NRK

Politiet fant den 50 år gamle mannen liggende i sengen i boligen sin på Presterød i Tønsberg i slutten av oktober i fjor. Det ble funnet blod flere steder i og utenfor huset og mannen hadde pådratt seg store hodeskader. Han ble fraktet til sykehus hvor han senere døde.

Siktelsen endret

Politiet pågrep raskt og siktet tre litauere for grov kroppsskade med døden til følge. Ingen av de tre mennene erkjente straffskyld. De ble varetektsfengslet i frykt for at de ville forlate Norge om de ikke ble fengslet.

Siktelsen mot to av mennene er frafalt på grunn av manglende bevis, mens Statsadvokatene har redusert tiltalten mot 27-åringen til kun grov vold. At voldsbruken resulterte i død er dermed tatt av tiltalen, noe som også har betydning for straffeutmålingen. Aktor, politiadvokat Cecilie Svorstøl, vil ikke kommentere tiltalen før rettssaken starter i Tønsberg tingrett på tirsdag.

Mener han er uskyldig

Hanne Pentzen

27-åringens forsvarer, advokat Hanne Pentzen, sier mannen ikke erkjenner straffskyld. Hun vil ikke kommentere saken ytterligere før behandlingen starter i Tønsberg tingrett.

Foto: Robin Mortensen

Politiet mener å kunne bevise at 27-åringen som nå står tiltalt sparket og slo 50-åringen, samt sparket en terrasedør i hodet på ham. Kripos bistod politiet i Vestfold i etterforskningen og krimteknikerne vil også forklare seg under forhandlingene i Tønsberg tingrett.

– Min klient erkjenner ikke straffskyld, sier mannens forsvarer, advokat Hanne Pentzen. Hun vil ikke kommentere hva 27-åringen sier om bevisene i saken.