Hopp til innhold

Revymiljøet ble redningen for mobbeoffer

Etter at Ingrid Andreassen Jaksland begynte med revy ble det slutt på mobbingen.

Mobbeoffer fant nye venner i revymiljøet

Ingrid Andreassen Jaksland fra Andebu har sykdommen hypotoni, en sykdom som gjør muskulaturen slapp og har gitt henne talevansker.

– Jeg var veldig usikker og turte nesten ikke å snakke med folk, forteller hun.

Ingrid Andreassen Jaksland forteller at hun prøvde å holde seg borte fra de andre elevene i friminuttene. I håp om å unngå mobberne var hun inne og bare ventet på at neste time skulle begynne.

– De kom ofte bort til meg og sa stygge og sårende ord. Noen ganger ble jeg slått også, men det merket jeg ikke så mye til. Ordene de sa gjorde mer vondt, forteller Ingrid.

Les også: – Vi trenger noen som tar mobbing på alvor

Fikk venner i revymiljøet

Alt snudde da Ingrid var på en revyforestilling. Hun ble inspirert til selv å begynne med revy og ble med på revytilbudet etter skoletid på Andebu ungdomsskole.

Etter 2 1/2 år der hun gjemte seg bort på skolen turte hun plutselig å opptre foran mange mennesker.

– Jeg sa til meg selv at jeg ikke skulle være redd mer og da klarte jeg det.

Les også: Vil forebygge mobbing

– Nye ting hjelper

Ofte kan det å gjøre noe helt nytt være starten på veien ut av en mobbesituasjon, sier Bodil Jenssen Houg, mobbeombud i Buskerud.

– Det er å finne en annen sosial arene kan være et smart trekk. Det kan også være et fint forebyggende tiltak. Det er bra for barn å ha flere arenaer å spille på og ikke ha med seg skolemiljøet hele tiden, sier Houg.

For Ingrid ble livet bedre fordi hun turte å starte med revy.

– Det er en stor forandring. Jeg ser selv at jeg er en helt annen person enn det jeg var. Nå er jeg meg selv og har fått nye venner og tenker ikke så mye på det som var, sier hun.