– Jeg har brukt det i forrett, hovedrett og dessert, sier han.
Asserson er soussjef på Engø Gård på Tjøme i Vestfold. Istedenfor å pynte hjemmet eller trappen under Halloween, nyter han gresskaret på en tallerken.
– Akkurat nå er favoritten å lage is av gresskar, sier han.
Les også:
Kjøttet i gresskar er hardt og kan både stekes, kokes og bakes i ovnen.
– Den er litt kremete i smaken, men kommer an på hvordan du tilbereder den, sier han.
Ubrukt frukt
Gresskaret, som faktisk er en frukt, er noe flere burde prøve ut, mener kokken.
– Mange jeg kjenner har ikke smakt det engang, det er ikke noe nordmenn bruker noe særlig. Jeg synes gresskar er utrolig godt, sier han.
NRK spør om han kan komme opp med tre oppskrifter for folk.
– Men gresskar kan brukes til mye. Det finnes ingen regler mot å bruke gresskar til dét eller dét, sier han.
Dette er Kim André Asserson sine oppskrifter til en treretters middag med gresskar.
Forrett
Gresskarsuppe med bacon, olivenolje og kjørvel.
200g gresskarterninger eller biter
6dl H-melk
2 ss smør
1 sitron
Salt/pepper
200g baconterninger
Svett gresskarbitene i en kjele med olje. Hell over melken og kok opp. Kjør i blender. Stek baconterninger til de er sprø og ta vare på fettet. Smak til suppen med smør, salt, pepper og sitron. Ha bacon med fett over på en tallerken med olivenolje og fersk kjørvel.
Hovedrett
Entrecôte, rosenkål, sjysaus, syltet gresskar.
500–600 g entrecôte
400g rosenkål
1 gresskar
1,5 dl kalvekraft
3 ss smør
Salt/pepper
Syltelake:
1 dl oliven olje
1 dl hvitvins eddik
2 dl vann
10g salt
20g sukker
Kok opp syltelaken og ha i gresskar kuttet i ønsket form. Trekk til det er ferdig. Kutt rosenkål i strimler som stekes i en panne med smør/olje. Stek kjøttet (romtemperert), ta vare på sjyen som er igjen i stekepannen og tilsett kraften. Kok inn og smak til med smør sitron, salt og pepper.
Dessert
Gresskaris med yoghurt og gresskarkjerner.
500g gresskarpure
300g sukkerlake 2,5dl sukker, 2,5dl vann.
2 dl yoghurt
Kjør sammen pure, sukkerlake og 50 g yoghurt i en blender og ha i en liten klype salt. Kjør i ismaskin. Kjør inn gresskarkjernene i ovnen på 160 grader til de er tørket.
Serveres med en skje yoghurt i bunn, kule is og gresskarkjerner over.