NRK Meny
Normal

Rektor fikk nye arbeidsoppgaver

Når lærerne streiker, er det bare rektor som kan ta over jobben til de streikende.

Rektor Hans Kristian Voje

Rektor Hans Kristian Voje delte ut bøker til elevene mandag.

Foto: Hans Petter Reppe / NRK

Biblioteket er blitt rektor Hans Kristian Vojes midlertidige kontor. Der sitter han og leverer ut bøker til elevene, for nå er 80 av lærerne på Greveskogen videregående skole i Tønsberg tatt ut i streik.

– Da er det rundt 30 lærere igjen på jobb her, sier Voje.

Elevrådsleder Gard Detlev Øksendahl

Streiken er problematisk, sier elevrådsleder Gard Detlev Øksendahl.

Foto: Fredrik Laland Ekeli / NRK

Siden rektor er den eneste som kan ta på seg de streikendes arbeidsoppgaver, deler han selv ut skolebøker og datamaskiner. Han synes elevene har taklet streiken bra hittil, men håper den snart er over.

– Det blir veldig mye lediggang, og en dårlig start for elevene våre, sier Voje.

– Problematisk

Selv om de fleste lærerne streiker, må altså elevene møte opp. Elevrådsleder Gard Detlev Øksendahl tror de fleste elevene opplever streiken som problematisk.

– En del synes nok dette er litt deilig, men eksamen og pensum vil jo være det samme uansett hvor lenge lærerne streiker, sier Øksendahl.

Han peker på at streiken skaper store utfordringer, spesielt for første- og tredjeklassingene.

– Tredjeklassingene skal ha mange eksamener, og har et tett program. Og for førsteklassingene, som er nye på skolen, blir jo dette et rent kaos.

– Skulle gjerne ha vært med

Jørn Magdahl

Jørn Magdahl skulle gjerne ha stått streikevakt.

Foto: Fredrik Laland Ekeli / NRK

I et klasserom på skolen står Jørn Magdahl og underviser elever i samfunnsfag. Magdahl, som i tillegg til å være lærer er leder av Rødt Vestfold, innrømmer at han ikke hadde hatt noe imot å stå streikevakt.

– Utdanningsforbundet har bestemt at jeg ikke skal tas ut i streik. Jeg skulle gjerne ha vært med, men nå er spillereglene slik at jeg i stedet er her og gjør jobben min, sier Magdahl.

Elevene mister mange undervisningstimer og får skoledager med mange "hull". Elevrådsleder Øksendahl sier han skjønner hvorfor lærerne streiker, men håper Utdanningsforbundet og KS snart blir enige.

– Jeg savner lærerne veldig, og håper de er tilbake snart.