NRK Meny
Normal

Reiser langt for å studere

– Det er større etterspørsel etter utenlandsstudier, sier styreleder i Tautdanning.

studiemesse

Mange møtte opp på yrkes- og studiemessa i Sandefjord.

Foto: Philip Hofgaard / NRK

I Jotunhallen i Sandefjord har 40 universiteter og høgskoler tatt turen for å hjelpe 7- 8000 ungdommer med karrierevalget.

– Utenlandske universiteter er veldig glade i norske studenter. Både fordi de er flinke og pliktoppfyllende, og de er gode i engelsk, sier styreleder i Tautdanning, Eivind Alstad.

Studie- og yrkesmessa skal hjelpe elever med å ta sitt valg for fremtiden. Alstad sier at det er større etterspørsel etter studier utenlands, og derfor har de også utstillere fra utenlandske skoler.

– Det er bra å få utenlandske studenter, for det gjør noe med miljøet hos dem også. Så det er sunt å få en miks av ulike kulturer, alle lærer litt av hverandre, sier han.

Eivind alstad

Styreleder i Tautdanning, Eivind Alstad sier at utenlandsstudier blir mer og mer populært.

Foto: Philip Hofgaard / nrk

Les også: Flere studenter blir tatt for juks

Unikt tilbud

Studie- og yrkesmessa blir holdt i 12 ulike byer i Norge, men på messa i Sandefjord blir det også holdt foredrag som kan gi mer informasjon om hva yrket innebærer.

– Dette er helt unikt, denne er den eneste plassen vi har et slikt foredragstilbud, og det blir det satt stor pris på, sier Alstad.

Flere elever som var på messa hadde allerede bestemt seg for hva de skal gjøre etter videregående skole, og utenlandsstudier var for noen et av valgene.

– Jeg vurderer å studere utenlands, så jeg har vært og snakket med en del representanter fra skoler i England nå, sier Jørgen Tømmermo.