Regjeringens plan for Forsvaret

 • Fortsetter forhandlingene mandag

  Forhandlingene om Forsvarets langtidsplan fortsetter mandag, opplyser saksordfører Anniken Huitfeldt (Ap) til NTB. Partene i forhandlingene møttes på Stortinget søndag ettermiddag. – Jeg håper vi kan komme i mål snart, men tar ingenting for gitt, sa Høyres parlamentariske leder Trond Helleland da han ankom møtet på Stortinget. Partene gikk fra hverandre i 19-tiden, og ifølge Huitfeldt er de enige om å møtes igjen mandag.

 • – Kan ikkje stå for forsvarsplan

  Venstre truer med å ikkje støtte forsvarsbudsjettet for 2017. – Eg vil ikkje kunne stå for den planen dei held på med no, der hær og heimevern blir så dramatisk prioritert ned, seier Venstre-leiar Trine Skei Grande til NRK.

 • Frykter for beredskapen

  Å flytte Forsvarets Bell-helikopter fra Bardufoss kan få alvorlige konsekvenser for sikkerheten i nord, mener fylkesrådsleder i Troms Cecilie Myrseth. – Ved å flytte helikoptrene svekkes samfunnsberedskapen i vårt fylke og i regionen, sier Myrseth.

 • Ap forhandlar åleine med regjeringa

  Venstre, KrF og Senterpartiet deltar ikkje i dei vidare forhandlingane om langtidsplanen om Forsvaret. Partia opnar for å kome tilbake til forhandlingane på eit seinare tidspunkt. Det skriv Dagsavisen og nettstaden Aldrimeir.no. Arbeiderpartiet forhandlar no åleine med regjeringa.