Rederiforliket godkjennes

Formannskapet i Sandefjord har vedtatt å godkjenne rettsforliket mellom Color Line og Fjord Line. – En befrielse, sier Bjørn Ole Gleditsch, ordfører i Sandefjord.

Fjord Line og Color Line

STRIDEN ER OVER: Fjord Line og Color Line er blitt enige om seilingstider.

Foto: Pressefoto

I går ble det kjent at Fjord Line trekker sine søksmål mot Color Line og Sandefjord kommune. De involverte partene er nå enige om nye avgangstider for rederiene på ruten Sandefjord- Strømstad.

Uenigheten mellom rederiene har vært betent i flere år.

I juni i år var partene fortsatt uenige etter rettsmekling. Saken skulle i utgangspunktet starte i retten 14. september.

Glade for enighet

Både Color Line og Fjord Line uttrykte i går glede over at de hadde kommet til enighet, men enigheten mellom rederiene måtte godkjennes av formannskapet i Sandefjord kommune. For at rettsforliket skal kunne tre i kraft er partene også avhengige av at ESA, som er EØS konkurranseorgan, lukker den pågående undersøkelsen av Color Line og Sandefjord kommune.

Første skritt på veien er nå unnagjort etter at formannskapet i Sandefjord i kveld vedtok å godkjenne rettsforliket.

– Det er en befrielse at vi nå kan legge saken bak oss og at vi nå kan fokusere på langt viktigere saker. Det er en gledens dag at vi setter punktum for en krevende og vanskelig sak for mange, sier ordfører i Sandefjord, Bjørn Ole Gleditsch.

Sterkt kort for ESA

Under formannskapsmøtet takket ordføreren rådmann og kommuneadvokat for godt arbeid med saken.

– Det har belastet kommunen med stort arbeidspress. Det har vært krevende å vente på at partene skulle finne løsninger, sier han.

Morten Istre (Ap) sluttet seg til ordførerens utsagn.

– Ingen har slått politisk mynt på saken, sa han.

Bjørn Ole Gleditsch

ROSET ARBEIDET: Under kveldens formannskapsmøte roste ordfører Bjørn Ole Gleditsch rådmann og kommuneadvokat for godt arbeide med rederisaken.

Foto: Fredrik Laland Ekeli / NRK

Gleditsch håper nå at ESA også vil godkjenne forliket.

– Vi håper at ESA ser at partene har funnet løsninger de begge er fornøyde med. Jeg vil tro at enigheten er et sterkt kort, sier han.

Bedre for passasjerer

I rettsforliket mellom rederiene har også Color Line gitt Fjord Line tilgang til sine fasiliteter i Strømstad havn. Slik det er nå må reisende uten bil i Fjord Lines ferger mellom Strømstad og Sandefjord vente til bilene er kjørt i land før de kan bli rygget ut med buss.

– Vi skal få legge til land direkte til tuben som har inn- og utganger slik at passasjerer skal slippe å reise med buss. Det innebærer at vi får tilgang til terminaler både i Sandefjord og Strømstad. Det er klart det har mye å si for opplevelsen å kunne ta seg i land på en enkel måte, sa Marcus Pettersson, linjedirektør i Fjord Line i går.

Han hadde i går tro på at resultatene av rettsmeklingen ville tre i kraft om ikke altfor lenge.

Formannskapsmøtet

EN BEFRIELSE: Bjørn Ole Gleditsch, ordfører i Sandefjord, beskrev forliket som en befrielse i formannskapet i kveld.

Foto: Fredrik Laland Ekeli / NRK