NRK Meny
Normal

Redd for å miste oppgaver

Spesialsykehuset i Stavern er redd for å miste viktige oppgaver

Ryggskole
Foto: Bo Lilledal Andersen / NRK

Om en måned skal Helse Sør-Øst bestemme hvem som skal ha styringen med rehabiliteringsarbeidet i dette området.

Til nå har SSR ledet rehabiliteringsarbeidet i Buskerud, Vestfold, Telemark og Agder-fylkene.

Ny plan fra Sunnaas

Men i dag lanserer Sunnaas Sykehus planer som setter dette sykehuset i førersetet. Administrerende direktør Einar Magnus Strand på Sunnaas mener at å administrere flere av rehabiliteringsinstitusjonene fra ett sted er en god løsning.

- Vi presenterer en modell som bygger videre på et selvstendig rehabiliteringsforetak, slik Sunnaas har vært hele tiden, sier Strand.

Selvstendigheten betyr at vi kan få lov til å bestemme egen utvikling.

- Vi vil ikke havne i en situasjon hvor vi over tid har vært en salderingspost i forhold til de store tunge fagområdene når ressurser har vært diskutert, sier Strand.

Kan miste oppgaver i Stavern

Men sjefen for sykehuset i Stavern, Jørn Jacobsen, frykter at SSR vil miste viktige oppgaver dersom rehabiliteringsarbeidet skal styres fra Sunnaas

- Med det alternativet kan de se ut som det er en sterk sentralisering mot Oslo-området. Vi tror at det er best for rehabilitering at det er tilbud nær der pasienten bor. Å samle alt på en plass er ikke heldig for oss i Stavern, sier Jacobsen.

Jacobsen tror at pasienttilbudet blir som tidligere, men sier den videre utvikling av faget blir svekket med forslaget til Sunnaas.