NRK Meny
Normal

Raser mot glipp i spørreundersøkelse

Mandag startet innbyggerundersøkelse Lardal kommune gjennomfører for å tegne seg et bilde av hva lardølene vil i spørsmålet om kommunesammenslåing. Det var bare ett problem ...

Lardal

Innbyggerne i skogkommunen i Lardal skal si sin mening om kommunesammenslåing.

Foto: Jan Gulliksen / NRK

Det mest sentrale spørsmålet, det om hvorvidt Lardal skal forbli egen kommune eller slå seg sammen med Larvik, falt ut av undersøkelsen da TNS Gallup ringte innbyggerne.

Det får leder for Lardal tverrpolitiske liste, Erik Sørensen, til å rase.

– Det er menneskelig å gjøre feil, men at det skulle på skje på akkurat dette punktet, som jeg mener er det viktigste spørsmålet i Lardals historie, er svært forbausende og overraskende. Ett eller annet sted har det glippet totalt, sier han.

– Det er bare å beklage

Lardal-ordfører Liv Grinde (Ap) legger seg langflat. Hun forklarer at det er en teknisk feil hos TNS Gallup som er skyld i det hele.

Liv Grinde, ordfører i Lardal

BEKLAGER: Lardal-ordfører Liv Grinde beklager feilen.

Foto: Hans Petter Reppe / NRK

– Det er bare å beklage, men vi klarer ikke ha kontroll på hva som skjer hos dem. Vi har gitt beskjed om våre ønsker i oppdraget vi ga dem, sier ordføreren.

Hun vil ha løpende dialog med gallupfirmaet utover dagen.

– Jeg tror nok at spørreundersøkelsen går som planlagt, og at dette viktige spørsmålet blir inkludert igjen, sier Grinde.

– Hva med dem som har allerede har svart på undersøkelsen, men ikke fått dette spørsmålet?

– Det kan ikke jeg uttale meg om nå, men det skal i hvert fall ivaretas på en god måte der spørsmålet kommer med, men hvordan de skal gjøre det vet ikke jeg nå, svarer Ap-ordføreren.

Vil ha ny undersøkelse

– Nå forventer vi at det blir satt i gang en ny undersøkelse og at den undersøkelsen kvalitetssikres x-antall ganger slik at det ikke er rom for misforståelser, sier Erik Sørensen.

Det var tirsdag kveld at Sørensen ble kontaktet av flere innbyggere som stusset på at et slikt spørsmål ikke var med. Han tok direkte kontakt med Liv Grinde og spurte om undersøkelsen hadde blitt endret etter at den ble lagt frem for referansegruppen 27. januar.

Svaret han fikk var at det spørsmålet hadde falt ut hos TNS Gallup.

– Nå er vi først og fremst glade for at dette ble oppdaget og det blir selvfølgelig ordnet opp i, sier Liv Grinde.